čtvrtek 4. července 2024

Nejvyšší fotbalová liga představila vizuální identitu

Česká nejvyšší fotbalová soutěž od nové sezony mění název na Chance Liga. S tím přichází i nová vizuální identita, kterou nyní Ligová fotbalová asociace představila.

Fotbalová liga mění jméno i vizuál.

Fotbalová liga mění jméno i vizuál.
Zdroj: LFA

  • Fotbalová liga mění jméno i vizuál.
  • Zdroj: LFA

Po dobu minimálně pěti bude sázková společnost Chance generálním partnerem dvou nejvyšších tuzemských fotbalových soutěží. Ty nově ponesou názvy Chance Liga a Chance Národní Liga.

Spolu se změnou názvu představila Ligová fotbalová asociace (LFA), jako organizátor obou soutěží, novou vizuální identitu, která bude fanoušky provázet už od nadcházející sezony.

„Český profesionální fotbal v posledních měsících prožívá skvělé období a boom v zájmu. S příchodem Chance do pozice generálního partnera chceme tento trend ještě akcelerovat a jsme přesvědčeni, že díky spolupráci s takto silným partnerem se nám podaří prestiž a úroveň Chance Ligy a Chance Národní Ligy opět výrazně posunout,“ řekl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Chance Liga i Chance Národní Liga mají nové logo, barvy, znělku, font a další prvky, které mají odpovídat moderním trendům.

„Při tvorbě nové identity jsme měli jasné požadavky: moderní, multibrandová, zaměřena na mladé, nadčasová a taková, která posune ligu o výrazný kus dopředu,“ upřesnil zadání Hajný.

Dominantními barvami Chance Ligy budou výrazná limetková a tmavě modrá. Chance Národní Liga bude oděna do neonové zelené a tmavě modré. Obě soutěže tak v barevnosti sázejí na kombinaci moderního svěžího pohledu a tradice, což odpovídá směřování obou lig.

Claimem sezony je „V novém dresu. Mezi elitu“, který odkazuje na nového generálního partnera Chanci, kompletní rebrandování soutěží a zároveň jedno z hlavních lákadel sezony – boj o přímý postup do Ligy mistrů.

Detailní vysvětlení zvolených aspektů nového identity jsou už teď dostupná na webové stránce www.vnovemdresu.cz

Autor: Ota Černý
Zdroj: LFA

Související

Tijani se ve Slávii neuchytil.
Fotbal

Tijani opouští Slávii a míří za hvězdným trenérem do Anglie

LFA vybírá nového titulárního partnera ligy.
Fotbal Fortuna Liga

V tendru na titulárního partnera fotbalové ligy pokračují tři subjekty

Petr Rada zatím zůstává na lavičce Dukly Praha.
Fotbal

Petr Rada může dál trénovat, aspoň prozatím

Petru Radovi hrozí osmiměsíční distanc.
Fotbal

Provokatér Petr Rada narazil, čeká ho rekordní trest