čtvrtek 19. září 2024

Nejnižší teplota v ČR byla dnes naměřena v Ostravě

Nejnižší zaznamenaná přízemní teplota u nás byla dnes naměřena v Ostravě- Mošnově, kde teploměr ukázal -21,5 °C. Podle meteorologů se v nejbližších třech dnech takové mrazivé teploty neočekávají.

V Ostravě- Mošnově teploměr ukázal -21,5 °C

Ilustrační foto
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: pixabay.com

Nejmírnější mrazy byly naopak na jižní Moravě. Nejvyšší teplotu měla stanice Brod nad Dyjí, - 4,5 stupně. V dalších dvou dnech se má mírně oteplit, teploty budou klesat pod minus deset stupňů už jen výjimečně. Silné mrazy se vrátí o víkendu, nejvíc mrznout má v noci na neděli.

Pozor by stále měli dávat řidiči! Na silnicích ve vyšších polohách leží uježděný sníh a i přes den se tam mohou tvořit sněhové jazyky. Námraza se pak může tvořit na silnicích na Uherskohradišťsku či Zlínsku.

A jak to vypadá s předpovědí na Vánoce? Podle meteorologů se očekává v následujícím týdnu občasné sněžení, jak to ale bude vypadat na Štědrý den zatím není jasné, protože pravděpodobnost sněhu na Vánoce jsou dány zejména nadmořskou výškou míst v naší republice. S největší pravděpodobností by si Vánoce na sněhu mohli užít na Liberecku či Karlovarsku.

Zdroj: chmi.cz

Související

babí léto- ilustrační foto
Domácí

Vydatné deště střídá babí léto

hory-ilustrační foto
Domácí

Konečně přestane pršet, teploty se opět vrátí nad 20 stupňů

Vlak RegioShark
Domácí

České dráhy vyjdou vstříc cestujícím, kteří ruší výlety kvůli počasí

GXWGszEW0AAfNPT
Domácí Aktualizujeme

Bude ještě hůř: Meteorologové rozšířili výstrahy, čekají víc než 50letou vodu