pátek 20. září 2024

Nejmladší střelec extraligy podepsal s Mountfieldem

Šestnáctiletý hokejový útočník Adam Novotný podepsal dvouletou smlouvu s Hradcem Králové.

Adam Novotný (vlevo) s Yohannem Auvitem

Adam Novotný (vlevo) s Yohannem Auvitem
Zdroj: Profimedia

  • Adam Novotný (vlevo) s Yohannem Auvitem
  • Zdroj: Profimedia

Věkově je dorostenec, nastupuje převážně v juniorce, ale do extraligového utkání naskočil už devětkrát. To je vizitka teprve šestnáctiletého hokejového talentu Adama Novotného. Hokejový útočník podepsal první profesionální kontrakt s Hradcem Králové. Novotný se dohodl na dvouleté smlouvě s možností uplatnění opce.

„K podpisu smlouvy s Adamem vedla dlouhá cesta, ale nakonec jsme vše doladili k oboustranné spokojenosti. Adam je velký talent a klub k němu i takto přistupuje. Pevně věřím, že se již příští sezonu stane nedílnou součástí našeho A-mužstva a bude pravidelně nastupovat v TELH,“ okomentoval na klubovém webu podpis smlouvy generální manažer Aleš Kmoníček.

Adam Novotný udivil v říjnu české hokejové fanoušky, když při svém premiérovém startu v extralize ihned vstřelil gól. Patnáctiletý Novotný se tak stal nejmladším střelcem v historii soutěže. Novotný ve svých 15 letech a 327 dnech nadvakrát překonal kladenského gólmana Bowa.

Hokejový mladík pomalu nakukuje do dospělého hokeje. Za extraligový Mountfield odehrál sice devět zápasů, většinu času ale tráví v juniorce, kde dominuje. Ve 41 zápasech vstřelil 30 gólů a připsal si 22 asistencí.

„Jsem rád, že Adam bude pokračovat v organizaci Mountfieldu HK. Věřím, že bude dál s pokorou pracovat, aby se mohl postupně zlepšovat a využil talentu, který má,“ řekl trenér Martinec, který si Novotného vytáhl z juniorky.

Zdroj: mountfieldhk.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu