Nejlepší Facebook má Jihlava, Kladno vede na Instagramu

Soutěž společnosti Kvalikom ukázala, která česká města mají nejlepší sociální sítě.

Jihlava

Jihlavské náměstí.
Zdroj: Pixabay

  • Jihlavské náměstí.
  • Zdroj: Pixabay

Společnost Kvalikom od roku 2020 hodnotí kvalitu komunikačních kanálů radnic po celé České republice. V letošním ročníku měst nad 10 tisíc obyvatel získala cenu Zlatý lajk za svůj profil na Facebooku Jihlava. Radnice používá Facebook rovných deset let a její profil sleduje přes 10 tisíc uživatelů.

Kvalikom u facebookového účtu Jihlavy vyzdvihuje kvalitní a kompozičně zdařilé fotografie. Dále oceňuje, že příspěvky jsou složeny ze všeho, co sociální síť umožňuje. Uživatelé zde najdou videoreportáže, eventy, infografiky či textové příspěvky. V celkovém hodnocení za kategorie Posty, Interakce, Fotografie, Video a Grafika získala Jihlava 39 bodů ze 40.

Naopak nejlepší Instagram měst nad 10 tisíc obyvatel má Kladno. Instagramový profil byl založen v roce 2019 a nyní má přes tři tisíce followerů. Kvalikom vyzdvihuje čistotu a úpravu feedu. Administrátoři tvoří z postů pravidelnou mozaiku, která kombinuje klasické fotografie s graficky upravenými posty. Příspěvky tvoří velmi kvalitní fotografie, především z dronu, ale i kompozice a reportážní foto. Kladno velmi aktivně využívá Stories a Reels. V celkovém hodnocení za kategorie Posty, Stories, Archiv Stories, Úprava feedu a Interakce získalo Kladno rovných 40 bodů ze 40.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Kvalikom I., II.

Související

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

sociální sítě
Zahraniční Sociální sítě

Varovávání jako mají cigarety by měly dostat i sociální sítě, naléhají prokurátoři v USA

Tunel-Jihlava_Hpa
Domácí

Oprava obchvatu Jihlavy letos nezačne. Reálný je březnový termín

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě