pátek 20. září 2024

Nejlepší Češka na Czech Ladies Open byla Vodičková

Dvaadvacetiletá Diksha Dagar z Indie vyhrála berounský turnaj Ladies European Tour, nejlepší ze šesti Češek ve finále byla amatérka Denisa Vodičková, která obsadila dělené 17. místo.

Denisa Vodičková, nejlepší Češka Tipsport Czech Ladies Open

Denisa Vodičková, nejlepší Češka Tipsport Czech Ladies Open
Zdroj: czechladiesopen.cz, Zdeněk Sluka

  • Denisa Vodičková, nejlepší Češka Tipsport Czech Ladies Open
  • Zdroj: czechladiesopen.cz, Zdeněk Sluka

Dagar vstoupila do závěrečného kola vědoma velkého náskoku, ale brzy se jí začala přibližovat krajanka Pranavi Urs. Později ale ze svého skórování ubrala, a tak vedoucí hráčka celkového pořadí měla klid na cestu za titulem s celkovým skóre -13 (69+65+69) o čtyři rány před druhou Trichat Cheenglab z Thajska.

„Je to výjimečný den pro mě a mého otce v roli kedyho, je to teprve druhé vítězství na Tour. Prožila jsem zde krásný týden, skvělý přístup organizátorů a našla skvěle připravené hřiště. Děkuji všem za podporu,“ uvedla dojatá vítězka, která hraje s postižením sluchu a dokonce už vyhrála deaflympiádu v roce 2017.

Výkony šestice českých hráček ve byly ve finále jako na houpačce. Do finále sice vstoupila skvěle obhájkyně vítězství Jana Melichová, která se v polovině hřiště prodrala až na třetí místo s průběžným skóre -6, ale pak už se jí tolik nedařilo. Nejlepší nakonec byla amatérka Denisa Vodičková, která se skóre -4 (73+69+70) skončila na děleném 17. místě.

„Dobrý výsledek, jsem spokojená, ale mohlo to být lepší, několik špatných rozhodnutí mě stálo lepší pořadí. Na druhou stranu jsem potvrdila loňský výsledek, což není špatné,“ uvedla skromně Vodičková.

Až ve čtvrté desítce výsledkové listiny skončila česká jednička na turnaji Klára Davidson Spilková, která hodně ztrácela v prvním kole.

Autor: Ota Černý
Zdroj: Tipsport Czech Ladies Open

Související

Adam Ondra zabojuje o medaili
Ostatní OH Paříž

Ondra a Fuksa jdou do boje o medaile

Jakub Vadlejch je jedna z českých nadějí na medaili.
Ostatní OH Paříž

Přidá Vadlejch olympijskou medaili do zatím hubené české kolekce?

Zuska a Spilková.jpg
Ostatní

Golfisty roku jsou Zuska a Spilková

Kristýna Napoleaová zvítězila na Amundi German Masters
Ostatní

Česko má třetí vítězku golfové Ladies European Tour