pondělí 16. září 2024

Nejdřív trápení, nakonec Češi houževnaté Nory v euforické atmosféře udolali

Národní tým prohrával 1:3, po působivém tlaku otočil na 6:3. Po dvou zápasech má solidních pět bodů

Beránek, MS Praha Norskoprofimedia-0872075517.jpg

Beránek srovnává duel s Nory.
Zdroj: profimedia

  • Beránek srovnává duel s Nory.
  • Zdroj: profimedia

Ze začátku to hodně drhlo, tři ze čtyř střel v úvodní třetině skončily v české síti, pak ale Rulíkův tým potvrdil roli favorita.

Druhý duel na světovém šampionátu odstartovali Češi se změnou v brance. Místo Dostála dostal prostor Mrázek. Stejně se zachovali i Norové, jinak oba týmy nastoupili ve stejných sestavách.

Skóre se měnilo již v sedmé minutě a to na obou stranách. Na úvodní trefu Červenky bleskově zareagoval teprve osmnáctiletý obránce Solberg, který střelou přes Kubalíka překonal Mrázka. Naši si pak vytvářeli šance, ve 12. minutě si vynutili přesilovku, jenže Norové potrestali hrubici Ondřeje Kašeho. Trettenes mu vypíchl kotouč, našel Steena a ten procpal puk pod betonem českého gólmana, 1:2.

A v 17. minutě bylo ještě hůř. Solberg vybojoval na modré čáře puk a vyslal Salstena, jehož střela pod břevno překvapila Mrázka. Skóre vypadalo hrozivě. Ještě, že má Česko střelecky disponovaného kapitána, Červenka snížil na 2:3 za pouhých 40 sekund.

Ve druhé třetině naši reprezentanti soupeře uzamkli před Haukelandem, vytvářeli si šance, vířili pohybem, přestříleli Nory v neuvěřitelném poměru 20:1, nakonec je ale spasila až nenápadná střela Beránka ve 36. minutě.

V počátku závěrečné třetiny Češi trestuhodně promarnili dvojnásobnou přesilovku, ve 45. minutě ale Stránský protlačil puk přes Haukelanda a národní tým vedl 4:3. Norové začali hrát odvážněji, tři minuty před koncem jejich snažení definitivně zpražil Hájek. Tenisové skóre 6:3 poté stanovil do prázdné klece Palát.

Národní tým tak má po dvou střetech se severskými rivaly pět bodů. Třetí zápas na šampionátu je čeká v pondělí 13. května, soupeřem bude silné Švýcarsko s hvězdným Josim.

Norsko – Česko 3:6 (3:2, 0:1,0:3)

góly Čechů: Červenka 2, Beránek, Stránský, Hájek, Palát

MS v hokeji 2024 - výsledky neděle 11. 5.

Velká Británie – Kanada 2:4

Francie – Kazachstán 1:3

Rakousko – Dánsko 1:5

Polsko – Lotyšsko 4:5 pp

USA – Německo 6:1

Autor: Evžen Zavadil

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

11928498645_4b31ef5222
Zahraniční Fauna

V Norsku napadl orel několik lidí, chtěl odnést i dítě

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu