Nejdelší betonový modulární pumptrack na světě je v Praze

Unikátní modulární dráha z dílců z litého betonu vyrostla v pražských Modřanech. Díky své délce je největší svého druhu na světě, další její velkou výhodu je možnost změny tvarového uspořádání, které se dá přestavět do pěti různých variant.

Image (21)

Unikátní pumptracková dráha v Praze.
Zdroj: MČ Praha 12

  • Unikátní pumptracková dráha v Praze.
  • Zdroj: MČ Praha 12

„Pumptracková dráha je určená pro všechny věkové kategorie – od nejmenších až po dospělé profesionální sportovce. Dnes každý sedí u počítače a telefonu a myslím, že být na vzduchu s partou přátel je mnohem důležitější nejen pro tělo fyzicky, ale i psychicky. Jednoduše chci zvedat děti od počítačů a telefonů a naučit je aktivnímu životnímu stylu,“ uvádí sportovec Matyáš Kulich, který s nápadem vybudovat dráhu přišel. „Dráha z betonových dílců je výrazně tišší, trvanlivější, a nejen dětem poskytne skvělý sportovní zážitek. Nová dráha se bezpochyby stane vyhledávanou atrakcí a ozdobou Prahy 12,“ míní starosta městské části Vojtěch Kos.

Dráha vyšla na 3,5 milionu korun a je druhá na světě, ta premiérová je v Austrálii. Další dvě vznikají v Berlíně a New Yorku.

Související

profimedia-0772053409
Domácí

Pražský dopravní podnik mění vedení kvůli korupčnímu skandálu

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

profimedia-0798282686
Domácí

Hřib vyzývá ředitele DPP k rezignaci po zásahu policie