neděle 8. září 2024

Nejbohatším Čechem je Kellnerová. Babiš si polepšil o šedesát miliard

Americký časopis Forbes zveřejnil seznam nejbohatších Čechů. První místo obsadil s velkým náskokem Renáta Kellnerová a do první pětky se vešel i Daniel Křetínský nebo Andrej Babiš.

renata-kellnerova-ppf-midjourney

Renáta Kellnerová, nejbohatší že všech Čechů.
Zdroj: PPF Group

  • Renáta Kellnerová, nejbohatší že všech Čechů.
  • Zdroj: PPF Group

Na prvním místě nejbohatších Čechů zůstává Renáta Kellnerová, vdova po zesnulém majiteli holdingového impéria PPF Group Petru Kellnerovi. Její majetek časopis Forbes spočítal na 378 miliard korun. Oproti loňsku však čísla vykázala pokles o zhruba pět miliard. Za Kellnerovou se na druhém místě umístil Daniel Křetínský jako většinový vlastník Energetického a průmyslového holdingu EPH a také majitel vydavatelské domu CMI, který vydává bulvární deníky Blesk či Aha!, deník Sport nebo časopis Reflex. Jeho majetek činí více než 210 miliard.
O 25 miliard za ním zaostává majitel KKCG Karel Komárek. Ten se specializuje jak na zábavní průmysl, ale i obchod s ropou, plynem a informačními technologiemi. Podobně hodnotným majetkem, jen o dvě miliardy nižším, disponuje Pavel Tykač. Ten je majitelem energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy a svou činnost rozvíjí hned na třech kontinentech, v Evropě. Americe a Austrálii.
A konečně pátá pozice připadla českému expremierovi a předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Ten si kvůli loňským rekordním ziskům Agrofertu polepšil o 60 miliard na současných 170,1 miliardy korun

Autor: Jan Skala

Související

FB_IMG_1697132532387
Domácí

Žalobu Agrofertu na Rakušana soud řešit nebude. Prohrávající je ale právě ministr

Royal Mail
Ekonomika

Britská vláda prověří Křetínského převzetí Royal Mail

prof
Domácí Česká politika

Nejvyšší soud podpořil Babiše ve sporu s Piráty

20151030_Syrians_and_Iraq_refugees_arrive_at_Skala_Sykamias_Lesvos_Greece_2
Zahraniční

Austrálie postupuje tvrdě vůči migrantům. Vrací je zpět na oceánské ostrovy