sobota 6. července 2024

Nechutné tahanice o dědictví. Potomci se přou o nemocného Alaina Delona

Válka o péči o nemocného herce Alaina Delona mezi jeho dětmi pokračuje. Herec dokonce prostřednictvím nejstaršího syna požádal o soudní ochranu.

128066

Zdravotní stav Alaina Delona bude posuzovat lékař určení francouzskou prokuraturou.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Zdravotní stav Alaina Delona bude posuzovat lékař určení francouzskou prokuraturou.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Co se nakonec stane se slavným hercem Alainem Delonem, to bude pravděpodobně řešit francouzská prokuratura. Delon totiž spolu se svým synem Anthonym požádal o soudní ochranu. Nelíbí se jim počínání Delonovy dcery Anouchky, která by chtěla herce odvést do Švýcarska, kde by se mu podle jejích slov dostalo kvalitnější lékařské péče. Jenže Anthony i Delonův nejmladší syn Alain-Fabien svojí sestru podezírají z toho, že se převozem otce do Švýcarska chce vyhnout platbě dědické daně, která je ve Francii vysoká.

Delonovy děti se o dědictví už začaly zajímat loni. Tehdy k soudu hnaly jeho partnerku Hiromi Rollin, která jim údajně bránila ve styku s otcem s úmyslem zajistit si pro sebe v dědickém řízení veškerý Delonův majetek, který má hodnotu mnoha milionů eur.

Delonův zdravotní stav je v poslední době vážný. Před čtyřmi lety herec prodělal krvácení do mozku a od té doby není schopen mluvit a postarat se ani o své nejzákladnější potřeby. O další péči o něj by nově měl rozhodnout soud.

Delon patřil k nejproslulejším hercům druhé poloviny dvacátého století. Spolu s Gérardem Phillipem a Jeanem Maraisem byl nejzářivější hvězdou francouzské kinematografie. Účinkoval ve snímcích jako Černý tulipán, Borsalino, Krvavé slunce, Smrt darebáka nebo Kdo nastaví kůži.

Autor: Jan Skala

Související

policie
Krimi

Střelec z Trnovan je už ve vazbě. Za vraždu mu hrozí až 18 let

bellingham.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Yakin se Anglie nebojí. Nizozemsko poměří síly s Tureckem

profimedia-0887577919.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Ronaldo končí. Dál jdou Francouzi, o postupujícím rozhodly penalty

ronaldo.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Čtvrtfinále odstartují Němci se Španěly, následovat bude Ronaldo vs Mbappé