pátek 25. října 2024

Nečekaný trejd! Kondelík míří do Dynama, Zohorna do Budějovic

České Budějovice a Pardubice se dohodly na výměně hokejistů. Kondelík je nově hráčem Pardubic, Zohorna nastoupí v českobudějovickém dresu.

Jáchym Kondelík a Tomáš Zohorna si vyměnili týmy

Jáchym Kondelík a Tomáš Zohorna si vyměnili týmy
Zdroj: HC Dynamo Pardubice

  • Jáchym Kondelík a Tomáš Zohorna si vyměnili týmy
  • Zdroj: HC Dynamo Pardubice

V české extralize došlo k první letošní výměně a hned je to pořádná senzace. Úřadující mistr světa Jáchym Kondelík přichází z Českých Budějovic do Pardubic, opačným směrem míří Tomáš Zohorna.

Šestatřicetiletý Zohorna s pardubickým týmem vyhrál dva mistrovské tituly a za Dynamo odehrál 589 utkání. Pardubický odchovanec strávil na východě Čech celkově 12 sezon.

„Chceme být co nejvíce transparentní a naše rozhodnutí vysvětlit. V létě jsme nabídky na Tomášův odchod smetli ze stolu. Přáli jsme si, aby sezonu dohrál zde. V úvodu ročníku pak za námi Zohy přišel s tím, že by chtěl mít výrazné vytížení v zápasech a pokud tomu tak nebude, rád by odešel jinam na krátkodobé hostování, aby byl připraven na play off. To je jeden z hlavních důvodů, proč jsme náš postoj později přehodnotili,” okomentoval Zohornův odchod z Dynama sportovní ředitel Pardubic Petr Sýkora.

Pardubice na jaře oznámily, že s Jáchymem Kondelíkem podepsaly pětiletou smlouvu, přestože měl čtyřiadvacetiletý hokejista stále platnou smlouvu v Českých Budějovicích. Jihočechy měl rodák z Hannoveru opustit až po letošní sezoně. Nyní je ale vše jinak. Kondelíkův přesun na východ Čech se značně urychlil.

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Jasper Weatherby v dresu San Jose Sharks
Hokej Tipsport ELH

Pardubice ohlásili další posilu se zkušenostmi z NHL

Ivan Ivan s pukem na památku
Hokej NHL

Ivan v NHL poprvé skóroval, Nečas slavil 100. gól

Tomáš Hertl po čtyřbodovém utkání
Hokej NHL

Čeští útočníci v zámoří zářili

Jakub Krejčík
Hokej Tipsport ELH

Krejčík zůstane ve Spartě další dva roky