čtvrtek 19. září 2024

Nečas zůstává v Carolině, dohodl se na nové smlouvě

Hokejový útočník Martin Nečas setrvá v Carolině. Pětadvacetiletý forvard se dohodl na dvouleté smlouvě a nemusí absolvovat arbitráž.

Martin Nečas v národním dresu

Martin Nečas v národním dresu
Zdroj: Profimedia

  • Martin Nečas v národním dresu
  • Zdroj: Profimedia

Martin Nečas si může oddychnout. Hokejový útočník se dohodl na dvouleté smlouvě s Carolinou Hurricanes a nemusí absolvovat platovou arbitráž. Talentovaný forvard si během dvou sezon vydělá 13 milionů dolarů. Nečas v minulé sezoně odehrál v dresu Caroliny 77 utkání v základní části a připsal si 53 bodů za 24 gólů a 29 asistencí. V jedenácti zápasech play-off Stanley Cupu zaznamenal devět kanadských bodů.

Nečas byl během sezony nespokojený se svým herním vytížením. Nedostával prostor při přesilových hrách a čas strávený na ledě byl nedostatečný. Mistr světa z letošního šampionátu tak vyjednával nejen o výši své odměny, ale i o roli v týmu.

„Martin je nesmírně šikovný hráč, který představuje gólovou hrozbu, kdykoli má puk na hokejce,“ sdělil generální manažer Hurricanes Eric Tulsky. „Bude hrát klíčovou roli v dalším úspěchu našeho klubu a jsme rádi, že jsme uzavřeli víceletý kontrakt.“

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala