neděle 8. září 2024

Navrátil nanominoval na Davis cup očekávanou pětici i s Lehečkou

V polovině září narazí český tým na domácí Španělsko s Alcarazem, Francii a Austrálii

profimedia-0870757541.jpg

Bude zdravý? Jiří Lehečka je v nominaci na zářijový Davis cup, zatím se však léčí po únavové zlomenině bederního obratle.
Zdroj: profimedia

  • Bude zdravý? Jiří Lehečka je v nominaci na zářijový Davis cup, zatím se však léčí po únavové zlomenině bederního obratle.
  • Zdroj: profimedia

V únoru hladce smetl v kvalifikaci Izrael 4:0 a ve stejném složení se český tým představí v září ve skupinové fázi Davisova poháru. Rozhodl o tom kapitán Jaroslav Navrátil, který nominoval totožnou pětici tenistů.

Doléčující se Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek a Vít Kopřiva - to jsou jména, která se od 11. do 14. září pokusí ve Valencii pokořit domácí Španělsko i s šampionem Alcarazem, Francii a Austrálii.

Síla perspektivního týmu se bude pochopitelně odvíjet od zdravotního stavu reprezentantů. Česká jednička Lehečka se léčí po únavové zlomenině bederního obratle a ještě nebude hrát na olympiádě v Paříži. Problémy s rukou měl také 18letý Menšík.

Ze skupiny postupují do finálového turnaje v Málaze jen dva nejlepší.

Loni postoupilo mladé mužstvo senzačně do finálové fáze, poté, co zvládlo těžkou skupinu se Srbskem, Španělskem a Jižní Koreou. „Tentokrát je to ještě silnější skupina než minulý rok," tvrdí ale kapitán Navrátil.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Jelena Ostapenko.
Tenis

Místo svatby finále grandslamu. Ukrajinka musela odložil veselku

Sinner
Tenis

Do finále US Open se probili Sinner a Fritz

profimedia-0904208385.jpg
Tenis Davis Cup

Těžká skupina Davis Cupu. Češi si ale po vydařených výkonech na US Open věří

Sarra Errani.
Tenis

Mix v New Yorku ovládl italský pár, zkušený Američan se loučil s kariérou