pondělí 1. července 2024

Návrat babího léta. Víkendové teploty budou na východě atakovat dvacítku

Víkend se opět ponese ve znamení babího léta a příjemných teplot. Na východě republiky vyšplhá teplota až na 23 stupňů, na západě bude podstatně chladněji, jen kolem 15.

babí léto

Ilustrační foto.
Zdroj: PxHere

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PxHere

Pátek čekáme zatažený, místy se na západě a severu zpočátku objeví slabý déšť nebo mrholení. Rozdíly teplot budou velké. Nejvyšší denní teploty vyšplhají v Čechách na 16 až 21 stupňů, na Moravě a ve Slezsku ukážou teploměry 20 až 24 stupňů, na západě bude ale jen kolem 13 stupňů. Hlavně na východě musíme v pátek počítat se silným větrem s nárazy až 70 kilometrů v hodině.

Sobota bude polojasná až oblačná, večer se místy zejména na jihu objeví déšť. Noční teploty nebudou klesat nízko – jen na 12 až sedm, přes den bude 17 až 21, na východě a jihovýchodě země až 23 stupňů.

Neděle se ponese ve znamení zatažené oblohy, zpočátku s občasným deštěm, který bude od jihozápadu ustávat. Noční teploty klesnou na 13 až devět, přes den vyšplhají na 13 až 17, na jižní Moravě až na 19 stupňů.

Příjemné teploty budou pokračovat i na začátku příštího týdne. Noční teploty nebudou klesat pod nulu, odpolední se dostanou až na 18 stupňů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

hory
Domácí

Začátek prázdnin přinese teploty o deset stupňů nižší

déšť
Domácí

Meteorologové rozšířili výstrahu, čekají nás vedra a silné bouřky

blížejov radomil šmíd.jpg
Domácí Aktualizujeme

Bouřky, kroupy a silný déšť řádí zatím hlavně v Čechách

léto-ilustrační foto
Domácí

Začátek týdne bude slunečný a teplý