neděle 7. července 2024

Naštvaný řidič popravil dva ekoaktivisty, kteří blokovali dálnici

77letý Kenneth Franklin Darlington Salas, právník a profesor jedné z panamských univerzit, měl už v minulosti potíže se zákonem. V roce 2007 čelil obvinění za nelegální držení střelné zbraně.

77557513-12725473-This_is_the_shocking_moment_one_of_two_environmental_protesters_-a-23_1699460824472

Muž právě vystřelil na jednoho z aktivistů.
Zdroj: Panamská policie

  • Muž právě vystřelil na jednoho z aktivistů.
  • Zdroj: Panamská policie

Protest proti těžební smlouvě, která umožní kanadské společnosti dalších dvacet let provozovat měděný důl, se odehrál na Panamerické dálnici poblíž Chame v Panamě a skončil smrtí dvou učitelů. Řidič, který nechtěl čekat v koloně, zastřelil z bezprostřední blízkosti před řadou svědků pedagogy Abdiela Díaze Cháveze a Ivana Rodriga Mendozu.

Darlington se nejdřív pokoušel s demonstranty domluvit, o chvíli později vytáhl z kapsy pistoli ráže 9 milimetrů a začal divoce gestikulovat. Když k němu přistoupil jeden z demonstrantů s vlajkou, vytáhl pistoli a vystřelil na něj ze vzdálenosti pouhých několika metrů. Střelec pak začal rozebírat malou barikádu z kamenů a pneumatik, kterou postavili demonstranti. Když se mu v tom pokusil bránit další z demonstrantů, zastřelil i jeho.

Soud poslal Darlingtona do vazby. Vzhledem k jeho věku je ale možné, že namísto uvěznění ho čeká jen domácí vězení. Čelí obvinění z vraždy a nelegálního držení zbraně.

Před několika dny v nemocnici v Panamě zemřel také další učitel a aktivista Tomas Milton Cedeño, kterého přejel rozzuřený řidič při blokádě silnice v provincii Chiriquí,

Následující záběry jsou drastické.

Související

policie
Krimi

Střelec z Trnovan je už ve vazbě. Za vraždu mu hrozí až 18 let

Policie ČR
Krimi

Muž v Mohelnici ze žárlivosti zavraždil mámu svého synka

GRB0cxoWIAAxPxw
Zahraniční

Gang migrantů ubil mladíka při návratu z večírku. Německá vláda urychlí deportace

profimedia-0841987700
Krimi

Vražda od Kyjského rybníka zůstane bez trestu. Pachatel byl nepříčetný