neděle 29. září 2024

Nástup jen předními dveřmi. Ústecké MHD zavádí bezpečnostní opatření

V ústeckých autobusech a trolejbusech bude od nového roku možné nastupovat pouze předními dveřmi. Dopravní podnik se hájí bezpečností.

MHD Ústí nad Labem

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) zavede od 1. ledna celodenní nástup předními dveřmi na většině zastávek. Nastupování všemi dveřmi bude povoleno jen na nejvytíženějších zastávkách v centru města. Podnik tímto opatřením reaguje na stížnosti veřejnosti, které nastaly po změnách na lince 57. Od léta jezdí tato linka pouze na trase Mojžíř – OD Květ – Mojžíř. Místní však uvádí, že se problémy s některými cestujícími nevyřešily, jen přesunuly.

Opatření v podobě nástupu pouze předními dveřmi má zvýšit bezpečnost cestujících. „Bezpečnost veřejné dopravy stejně jako čistota vozidel je pro nás prioritou a naším cílem je co nejvíce zkvalitňovat služby pro naše cestující, a zároveň ochránit zdraví našich řidičů,“ uvádí ředitelka DPMÚL Simona Mohacsi. „Tento krok je pokračováním již dříve zavedených opatření, kdy je ve všech autobusech nástup pouze předními dveřmi. Zmíněný model se nám osvědčil, a proto ho chceme zavést i v trolejbusech,“ říká Mohacsi.

Autor: Šimon Mitro

Související

cat-2083492_960_720
Domácí

Kotě zastavilo metro, cestující zuří, dopraváci prý obětovali tisíce lidí

nezaměstnanost
Ekonomika

Nezaměstnanost v Česku zůstává stabilní

rozvod
Domácí

Senioři od 80 let jezdí ve zlínské MHD zadarmo

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Festival v Litoměřicích uvede v předpremiéře očekávanou Amerikánku