Násilníka z Kilometrovky už má policie. Na soud si počká ve vazební cele

Po pachateli znásilnění na Kilometrovce pátrali plzeňští policisté celé prázdniny. Rozsáhla akce ale nakonec své výsledky přinesla.

Policie ČR

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Plzeňským policistům se podařilo dopadnout 24letého muže, který na začátku července letošního roku přepadl a znásilnil jednu ženu v blízkosti známého úseku Kilometrovka a u druhé se o to pokusil. Muži zákona jej už obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu. Na to, jak dlouho bude za tento svůj čin pykat, si mladík počká ve vazební cele.

Jak uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová, jedná se o občana České republiky. Jeho dopadení bylo podle ní výsledkem rozsáhlé pátrací akce a výslechů, během kterých se podařilo sestavit identikit pachatele, díky čemuž mohli muži zákona do případu zapojit také veřejnost, což přineslo své výsledky.

Bližší informace, vzhledem k choulostivosti případu pro poškozené, policie zatím uvádět odmítla. Obviněnému mladíkovi hrozí až 10 let vězení.

Autor: Jan Skala

Související

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

pexels-photo-10466271
Domácí

Tragédie v ulicích Prahy. Policisté nabourali do auta, zemřela v něm dívka