středa 18. září 2024

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

Česká fotbalová reprezentace dnes odehraje druhý zápas čtvrtého ročníku Ligy národů. V pražském Edenu budou chtít čeští fotbalisté odčinit sobotní ostudnou porážku s Gruzií.

Předzápasový trénink české reprezentace

Předzápasový trénink české reprezentace
Zdroj: @ceskarepre_cz

  • Předzápasový trénink české reprezentace
  • Zdroj: @ceskarepre_cz

Čeští fotbalisté v sobotním utkání v Tbilisi utrpěli debakl, když s domácím výběrem prohráli 1:4. Po velmi nepovedeném zápase se na národní tým strhla lavina negativních komentářů. Svěřenci Ivana Haška nevyhráli už čtyři zápasy v řadě, z toho tři utkání prohráli.

„Po zápase v Gruzii jsme byli mentálně dole, to ani jinak nešlo. Ale snažíme se, aby byli kluci v hlavě připraveni na úterní zápas s Ukrajinou. Kritiku samozřejmě přijímáme, protože je oprávněná, ale když vidím, jak jsou hráči odhodlaní to odčinit, tak je jen na nás napravit ten sobotní výkon,“ sdělil pro fotbal.cz trenér Ivan Hašek.

Proti Ukrajině potřebují čeští fotbalisté vyhrát. Postup do elitní divize A má zajištěný jen tým, který skupinu vyhraje. Tým z druhého místa si nově zahraje play off s výběrem, který skončí v divizi A na třetím místě. Tým na třetí pozici v divizi B sehraje zápas o udržení se zemí, která se v divizi C ocitne na druhém místě. Poslední tým spadne do nižší kategorie.

„My hrajeme především za celé Česko, nejen za trenéra, ale chceme, aby na nás byli hrdí všichni. Pokud na nás bude hrdé i Česko, tak na nás bude pravděpodobný hrdý i trenér a bude to znamenat, že budeme mít výsledky. To jde vše ruku v ruce. Za tým si odpovědnost samozřejmě uvědomuji a chceme předvést diametrálně odlišný výkon," řekl Vladimír Coufal.

Ukrajina sehrála úvodní zápas s Albánií v azylu na pražské Letné. Ukrajinští fotbalisté neudrželi jednogólové vedení a nakonec prohráli 1:2.

Přímý přenos odvysílá od 20:45 ČT Sport.

Zdroj: fotbal.cz

Související

Pavel Šulc slaví první gól za reprezentaci.
Fotbal Liga národů

Češi v dramatickém duelu udolali Ukrajince, dvakrát skóroval Šulc

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým