neděle 8. září 2024

Nájemníci ve Zlíně si už na balkónech nezapálí. Zakažte i bramboráky, žádají lidé

Radní změnili domovní řád pro nemovitosti ve vlastnictví města. Nově zakázali nájemníkům kouřit na balkónech. Pokud řád poruší, neprodlouží jim město nájemní smlouvu.

kouření

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Maksim Goncharenok

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Maksim Goncharenok

„Rada města Zlína aktualizovala po předchozím projednání v Komisi bytového hospodářství znění Domovního řádu pro bytové domy ve vlastnictví statutárního města Zlína. Podle novelizovaného Domovního řádu se v těchto domech nesmí kouřit na balkonech a lodžiích,“ napsal na městském webu Jaroslav Chudara z tiskového oddělení radnice.

Novinka rozpoutala poměrně rozsáhlou diskuzi. Řada lidí zákaz vítá, překvapivě je ale i mnoho nekuřáků, kterým zavání omezováním práv. A další si zase myslí, že se nic nezmění. „Takže na balkónech kouřit nebudou, ale budou kouřit z okna vykloněný třeba i na ten balkón, aby jim to doma nesmrdělo, a to bude v pořádku,“ obává se jeden z obyvatel města.

„Já bych zakázala dělat doma bramboráky, vždy když cítím tu vůní, musím je udělat taky,“ podotkla uživatelka Facebooku. „Tak na balkónech nekuřte, ale grilujte. To přece nikomu vadit nebude,“ přidal se jiný.

Související

staří lidé MHD
Domácí

Senioři od 80 let jezdí ve zlínské MHD zadarmo

Smoke_(34942422652)
Zahraniční

Británie vytáhne do boje proti kuřákům. Chce zakázat kouření i na zahrádkách

potkan
Domácí

Zlín bojuje s potkany. Město žádá o pomoc obyvatele

447829599_1019532299540772_7415641937014329431_n
Hudba

Mládež se snaží zakázat Cannibal Corpse. Vadí jim příliš explicitní texty