neděle 8. září 2024

Nadal je na antuce v Bastadu hned dvakrát v semifinále, zahraje si i čtyřhru

Antukového krále čeká dnes vražedný program. Ve 13 hodin odstartuje singl s Dujem Ajdukovičem, ve čtyři hodiny pak začne s parťákem Ruudem semifinálový debl

profimedia-0890863474.jpg

Jdu dál. Rafael Nadal hraje v Bastadu po 19 letech, zatím stejně vítězně.
Zdroj: profimedia

  • Jdu dál. Rafael Nadal hraje v Bastadu po 19 letech, zatím stejně vítězně.
  • Zdroj: profimedia

Rafaelu Nadalovi zatím generálka na olympijský turnaj v Paříži vychází. Ve švédském Bastadu to ale pro španělského šampiona není procházka růžovým sadem.

Po výhře se synem legendárního Björna Borga, porazil v osmifinále pátého nasazeného Brita Norrieho 6:4, 6:4. Ve druhé sadě ale musel otáčet nepříznivý stav 1:4. I s odřeným loktem z místní antuky.

Ve čtvrtfinále pak s ´odřenýma ušima´ přetlačil čtvrtého nasazeného Argentince Navoneho po setech 6:7, 7:5, 7:5. Trvalo mu to bez jediné minuty celé čtyři hodiny. „Bylo to opravdu vyrovnané. Chvíli jsem to měl po kontrolou já, chvíli on. A nakonec to neměl pod kontrolou ani jeden," popsal vtipně průběh zápasu vítěz.

Pokud si chtěl Nadal vyzkoušet hranice svých fyzických schopností, postupuje dobře. A dnes jej čeká přímo vražedný program. Od 13 hodin rozehraje semifinálový souboj s chorvatským kvalifikantem Ajdukovičem. Od 16 hodin je pak naplánovaný deblový duel ve stejné fázi turnaje, ve kterém narazí v boji o finále s parťákem Ruudem na brazilskou dvojicí Luz, Matos.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Jelena Ostapenko.
Tenis

Místo svatby finále grandslamu. Ukrajinka musela odložil veselku

Sinner
Tenis

Do finále US Open se probili Sinner a Fritz

profimedia-0904208385.jpg
Tenis Davis Cup

Těžká skupina Davis Cupu. Češi si ale po vydařených výkonech na US Open věří

Sarra Errani.
Tenis

Mix v New Yorku ovládl italský pár, zkušený Američan se loučil s kariérou