pondělí 1. července 2024

Nácek, dezinformátor, vyluxovaný Pitomio: Češi glosují výsledky eurovoleb

Výsledky voleb do Evropského parlamentu se propírají na sociálních sítích, šíří se i vtipné reakce. Minutové zprávy vybraly některé z nich.

GPsqO7ZXcAAs779

Turek je známý prodejce ředěné dezinfekce.
Zdroj: Reflex

  • Turek je známý prodejce ředěné dezinfekce.
  • Zdroj: Reflex

Vítězné ANO prý nepřekvapilo, když posílilo o křeslo. V europarlamentu zasedne poslankyně Klára Dostálová. Mandát má také trojice Martin Hlaváček, Ondřej Knotek a Ondřej Kovaříķ. „O nich za pět let nikdy neslyšel a dalších pět let neuslyší. Pak tam máme Jermanovou, která se vyznačuje tím, ze má za manžela kadeřníka a je úplně tupá, Babišovu spoluobžalovanou Nagyovou a jakéhosi Bžocha. Všichni srdnatě deklarují, jak budou bojovat proti migraci, green dealu a liberalismu, načež si půjdou sednout do frakce, která je pro migraci, green deal a liberalismus,“ glosuje komentátor Jan Palička.

Velkým překvapením jsou naopak dvě křesla pro Přísahu a Motoristy. Obsadí je Nikola Bartůšek a Filip Turek, který oslavoval Hitlera, obchodoval s ředěnou dezinfekcí jako lékem, schvaloval vraždu, hajloval a zdravil přátele nacistickým pozdravem. Názor, že vešel ve známost až poté, co lídryně STAN Danuše Nerudová neustála čtyři měsíce jeho urážek a útoků, a zeptala se ho na jeho zálibu v nacismu a sbírání předmětů s logem SS, nejsou úplně pravdivé. Turek, který se prezentuje jako automobilový závodník, i když naposledy závodil v hobby lize F4 v roce 2017, má velkou fanouškovskou základnu už delší dobu. A té evidentně nevadí, že jako pilot formule se vnímá dosud, ale to, že ještě o rok později oslavoval Hitlera, je podle něj mladická nerozvážnost.

Dvě křesla má Stačilo! V čele s komunistkou Kateřinou Konečnou. „Rebrendovaní bolševici – z toho, ze komoušům stačí změnit jméno a mají v roce 2024 deset procent, mrazí. Vedle skalní soudružky Konečné bezpáteřní šmejd Dostál. Tohle je proste ostuda,“ míní Palička.

Ondřej Dostál šířil v době pandemie řadu dezinformací. Napřed byl expertem Pirátů a málem ministrem zdravotnictví, když ho vykopli, začal řečnit na protivládních demonstracích, které organizoval Jindřich Rajchl, který ve volbách do europarlamentu totálně pohořel. Strana přesvědčila jen 2,15 procenta voličů. Můžou za to předvolební průzkumy, které Rajchlovu PRO přisuzovaly pod dvě procenta hlasů. „Ve všech těch průzkumech nám dávali daleko méně, ty průzkumy měly jediný účel: Zlikvidovat stranu PRO tak, abychom nemohli chodit do debat, aby se lidi báli propadnutí hlasu. Ten efekt se potvrdil,“ kňoural Rajchl na Facebooku po zveřejnění výsledků.

Jako sedláci u Chlumce dopadlo i hnutí Česká republika na 1. místě!, které vede dezinformátor Ladislav Vrabel. Jeho oblíbeným tématem je, že Česká republika neexistuje, a pokládá se za občana Československa.

vrabel

A podobně dopadl také Tomio Okamura. Hnutí SPD společně s Trikolorou nezískalo ani šest procent hlasů, mandát obhájil pouze Ivan David, který je známý prokremelskými postoji.

„Pitomio vyluxován Konečnou, Babišem a částečně i Turkem. Holt byznysmodel zda se byt prežitej, těch pár věrných si radši znovuzvolilo pošahanýho Davida,“ komentuje Palička a dodává: „ČSSD definitivně klinická smrt, Rajchl mega fail, ale vydělá mu to pár mega a Zelení nikoho nezajímají.“

Související

profimedia-0883116666
Domácí

Zeman pokřtil svou knihu Spiknutí. Dorazil také Jiří Kajínek

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg
Domácí

Nácek Turek je podle webu Politico mezi nejobskurnějšími lidmi v europarlamentu

profimedia-0754817065
Domácí Eurovolby

Sněmovna bude mít čtyři nové poslance. Nahradí Dostálovou či Koláře

448000890_961397049117125_1420049590341822980_n
Domácí

Sociální demokracie mizí z politické mapy. Do dalších voleb nasadí nové tváře