čtvrtek 19. září 2024

Na závěr kvalifikace povolal Šilhavý dva nováčky

Českou fotbalovou reprezentaci do posledních dvou utkání kvalifikace na EURO posílí Chorý a Kušej.

Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý

Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý
Zdroj: facr.cz

  • Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý
  • Zdroj: facr.cz

Kvalifikace na mistrovství Evropy jde do finále a Čeští fotbalisté i přes nečekaná zaváhání drží postupové místo. Nyní trenér Jaroslav Šilhavý zveřejnil nominaci na závěrečná utkání s Polskem a Moldavskem. Pozvánku od něj poprvé dostali útočníci Tomáš Chorý (FC Viktoria Plzeň) a Vasil Kušej (FK Madá Boleslav).

„Oba nováčky jsme dlouhodobě sledovali. Jsme přesvědčení, že si pozvánku do reprezentace zaslouží. Jsou to fotbaloví bojovníci, kteří mohou být v obou nadcházejících zápasech pro naše mužstvo velmi platní,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý na nominační tiskové konferenci.

Na soupisce naopak chybí několik opor. Zdravotní stav neumožní reprezentační start Jiřímu Pavlenkovi, Patriku Schickovi a nejspíš ani Ladislavu Krejčímu.

Reprezentace se sejde v pondělí 13. listopadu v Praze, kde se bude připravovat až do středečního odletu do Polska. Tam proti domácím nastoupí v pátek 17. listopadu. Poslední zápas roku odehraje národní tým 20. listopadu proti Moldavsku v Olomouci.


Nominace české reprezentace na zápasy v Polsku a s Moldavskem:

Brankáři:Matěj Kovář (Bayer 04 Leverkusen)Aleš Mandous (SK Slavia Praha)Jindřich Staněk (FC Viktoria Plzeň)

Obránci:Jakub Brabec (Aris Soluň)Vladimír Coufal (West Ham United FC)David Douděra (SK Slavia Praha)Tomáš Holeš (SK Slavia Praha)David Jurásek (SL Benfica)Patrizio Stronati (Puskás Akadémia FC)Martin Vitík (AC Sparta Praha)

Záložníci:Václav Černý (VfL Wolfsburg)Alex Král (1. FC Union Berlín)Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam)Lukáš Masopust (SK Slavia Praha)Lukáš Provod (SK Slavia Praha)Lukáš Sadílek (AC Sparta Praha)Michal Sadílek (FC Twente)Tomáš Souček (West Ham United FC)

Útočníci:Adam Hložek (Bayer 04 Leverkusen)Tomáš Chorý (FC Viktoria Plzeň)Mojmír Chytil (SK Slavia Praha)Jan Kuchta (AC Sparta Praha)Vasil Kušej (FK Mladá Boleslav)

Autor: Ota Černý

Související

GXg6bgtXgAAiS71
Zahraniční

Povodně neřádí jen v Česku. Přehrady přetékají i na jihu Polska

4495559210_dc09b43dc7_b
Krimi

Policisté v ohrožení: Za hranicemi řádí opilí či zdrogovaní Češi

profimedia-0879232712
Zahraniční

Migrace z Běloruska nadále rozděluje polskou společnost

Olaf Scholz
Zahraniční

Německou vládu blokují Zelení. Polsko navíc kritizuje hraniční kontroly