Na východě země napadne až 30 centimetrů sněhu

Od pátku se podle nejnovější předpovědi meteorologů ochladí. Pronikat na naše území začne studený vzduch od severu. Noční teploty klesnou místy až na -8°C a hlavně na východě republiky může napadnout až 30 centimetrů čerstvého sněhu.

Předpověď slibuje sněžení

Předpověď slibuje sněžení
Zdroj: Andrea Jančová

  • Předpověď slibuje sněžení
  • Zdroj: Andrea Jančová

Pátek bude zatažený až oblačný, v jihovýchodní polovině území čekáme během dne déšť se sněhem a déšť, nad 600 metrů většinou sněžení. Noční teploty klesnou místy až na -8°C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -1 až +3°C.
V sobotu bude převážně zataženo, místy se sněžením, které bude hlavně večer od jihu intenzivnější. V noci klesnou teploty pod nulu, maximálně ale na -3°C. Nejvyšší denní se mají pohybovat mezi -1 až +3 °C.
Neděle už bude ve znamení zatažené oblohy a vytrvalého sněžení. Nejnižší noční teploty čekáme 0 až -4°C, přes den se budou držet okolo nuly. Podle aktuálních meteorologických modelů nasněží 15, na východě až 30 centimetrů nového sněhu. Řidiči by si měli na svých cestách dávat pozor na tvorbu sněhových jazyků a závějí. Podobný ráz počasí se sněžením nás čeká i v pondělí.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

pole strom podzim
Domácí

Teploty okolo dvacítky vystřídají koncem týdne přeháňky a přízemní mrazíky

idalias
Domácí

Na západ Evropy se řítí hurikán Kirk. Ten poznamená počasí i v České republice

profimedia-0907907130
Domácí Počasí

Povodně v Jeseníku přepsaly historii. Za den napadlo 386 milimetrů srážek

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů