pátek 20. září 2024

Na Trumpově mítinku přišel o život 50letý hasič. Zbylí zranění jsou stabilizovaní

Americké úřady zveřejnily totožnost mrtvého muže z mítinku Donalda Trumpa, kde exprezident přežil vražedný atentát. Obětí je bývalý profesionální hasič, který bránil před střelcem svou rodinu.

GSdseUgWMAAqQcA

Mrtvým z Trumpova mítinku je tento 50letý bývalý profesionální hasič.
Zdroj: X

  • Mrtvým z Trumpova mítinku je tento 50letý bývalý profesionální hasič.
  • Zdroj: X

Mrtvým mužem z předvolebního mítinku Donalda Trumpa v Pensylvánii je 50letý bývalý profesionální hasič a otec dvou dětí Corey Comperatore. Podle informací, které zveřejnila americká média, měl muž stát za Trumpem ve chvíli, kdy exprezidenta zranila kulka do ucha. Jak uvedl guvernér státu Pensylvánie Josh Shapiro, Comperatore se snažil při střelbě ochránit svou rodinou, tedy manželku a dvě své dcery, které se předvolební akce ve městě Butler účastnily.

Mrtvému vzdal hold také současný prezident Spojených států Joe Biden. "Byl otcem, chránil svoji rodinu před kulkami, které tam létaly. A přišel o život. Bůh jej opatruj," uvedl šéf Bílého domu.

Kromě Donalda Trumpa utrpěli zranění ještě další dvě osoby. Ty jsou podle zpráv americké policie ve stabilizovaném stavu. Střelec Thomas Matthew Crooks přišel o život přímo na místě, muži zákona se nyní zajímají o jeho otce, jemuž patřila poloautomatická puška z níž se střílelo a který je podporovatelem Demokratické strany.

Autor: Jan Skala

Související

53914502127_c7cff308c0_b
Zahraniční

Kamala Harris přišla o odboráře. Jejich hlasy přitom mohou volby rozhodnout

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Ficův atentátník chtěl ven vazby. Soudce naopak důvody rozšířil kvůli terorismu

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu