čtvrtek 19. září 2024

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

Donalda Trumpa se pokusil zabít člověk, který o takovém činu napsal knihu. Zároveň také dělal v Americe nábory žoldáků pro boj proti Rusku.

GXjkf_NXIAErbGF

Trumpův atentátník verboval žoldáky pro boj na Ukrajině.
Zdroj: X

  • Trumpův atentátník verboval žoldáky pro boj na Ukrajině.
  • Zdroj: X

Podporovatelé Ukrajiny nemají Donalda Trumpa příliš v oblibě, proto se bojí toho, že v případě jeho vítězství v amerických prezidentských volbách dojde k zastavení pomoci této východoevropské zemi. Jedním z nich je také 58letý Ryan Wesley Routh, který včera chtěl Trumpa zavraždit při jeho tradiční golfové siestě v jeho resortu na Floridě. Routhův úmysl nevyšel zejména díky včasnému zásahu členů exprezidentovi ochranky, která jej předala policie. Když v poutech pak putoval do výslechové místnosti, neprojevil údajně žádné emoce.

Routh, který se nazývá bývalým zklamaným republikánem, dokonce po začátku války na Ukrajině odcestoval na východ Evropy, kde se pokusil zapojit do boje proti Rusku. Neúspěšně. Kvůli věku jej ukrajinské úřady odmítli. Po návratu do Spojených států se pak Routh stal internetovým bojovníkem. Vyzýval k vypálení Kremlu do základu, chtěl se znovu zapojit do bojů na Ukrajině, kdy vyjádřil touhu odcestovat do Krakova a působit na polsko-ukrajinských hranících a dokonce zakládal dobrovolnická centra.

Dokonce napsal i knihu Nevyhratelná válka na Ukrajině: Fatální selhání demokracie, opuštění světa a globální občan - Tchaj-wan, Afghánistán, Severní Korea a konec lidstva. V té se už netajil tím spáchat na Trumpa, jehož označuje za přítele Vladimira Putina, atentát. Na sociálních sítích vytvořil mnoho politických prohlášení, kde psal, že Trump udělal z Američanů otroky. Zaujal také apelem na Elona Muska, od něhož chtěl koupit raketu, kterou by zničil Putinův černomořský kryt.

Autor: Jan Skala

Související

soldier-2533669_1280
Zahraniční

Nabídli chudým Indům práci, Rusko je pak poslalo na frontu

Nadezhda_Tolokonnikova_and_Maria_Alyokhina
Zahraniční

Tažení proti Pussy Riot nekončí. Na seznamu hledaných jsou další členové

5988202592_335a0a8878_b
Zahraniční

Ukrajinci se pokouší dostat do Ruska. Znovu skrz hranice s Kurskou oblastí

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu