sobota 4. května 2024

Na Sokolovsku bylo v noci přes 15 stupňů pod nulou. Mrazy hrozí i nadále

Noc z pondělí na úterý přinesla mrazivé počasí. Na Sokolovsku bylo 15,7 stupňů pod nulou.

mráz

Ilustrační foto.
Zdroj: Freerange Stock

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Freerange Stock

Mrazivé počasí zavalilo v noci z pondělí na úterý téměř celou republiku s výjimkou jižní Moravy a části jižních Čech. Teploty se pohybovaly od minus sedmi do minus jednoho stupně, s některými místy klesajícími pod minus deset stupňů. Největší chlad zaznamenali na Rolavě a Sokolovsku, kde teploměr ukázal minus 15,7 stupně, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Rolava zůstává jedním z nejchladnějších míst v Česku druhý den po sobě. Z neděle na pondělí zde naměřilo minus dvanáct stupňů. Další tradičně studená místa zahrnují stanice na Jizerce-rašeliništi v Jizerských horách, kde teploty dosáhly minus 14,1 stupně, a osadu Jizerka s naměřenými minus 13,3 stupni. Na Luční boudě v Krkonoších klesla teplota na minus 13,2 stupně Celsia a v Bílém Potoce na Liberecku dokonce na minus 11,6 stupně. Podobné teploty byly zaznamenány na dalších stanicích v Jizerských horách a Krkonoších.

Podle předpovědi by chladné počasí mělo vydržet až do pátku. Meteorologové informovali, že riziko mrazů bude přetrvávat na Karlovarsku v noci na středu, zatímco na ostatním území se díky oblačnosti očekávají teploty nad nulou. Mrazy se pravděpodobně vrátí na většinu území v noci na čtvrtek nebo pátek.

Autor: Šimon Mitro

Související

Bez názvu
Zahraniční

Dubaj se uzavřela světu. Oblast znovu sužují vydatné deště

4c28259d-5a28-4f0f-b4d1-f4004cb6591e
Domácí

Agrární komora žádá širokou podporu pěstitelům. Slib dostali jen ovocnáři

44635876005_98bfec0277_b
Domácí

Padaly rekordy, úřadoval i silný vítr. Česko však čeká další změna počasí

jaro -ilustrační foto
Domácí

První květnový víkend místy ochladí vítr a bouřky