středa 25. září 2024

Na Slovensku zase přituhuje. Fico dostal obálku s nábojnicí

Robert Fico dostal obálku, ve které byla kulka. Případ si už převzala slovenská policie, která pátrá po zatím neznámém pachateli.

profimedia-0911354678

Slovenský premiér Robert Fico.
Zdroj: Profimedia

  • Slovenský premiér Robert Fico.
  • Zdroj: Profimedia

Politické napětí na Slovensku nepovoluje a terčem znovu je premiér Robert Fico, na kterého byl v polovině května při výjezdním zasedání vlády v Handlové spáchán atentát. Dnes dopoledne mu totiž na úřad vlády přišla obálka, ve které byl náboj do pistole. Zásilku při kontrole pošty zadržela jeho ochranka, která celou věc předala policii. Ta po zatím neznámém pachateli pátrá. Sám premiér se k incidentu zatím nevyjádřil.

Při zmíněném jarním atentátu ale jen o vlásek unikl smrti, když utrpěl několik střelných poranění do břicha i do končetin a musel být letecky převezen do banskobystrické nemocnice k okamžité operaci. Jeho rekonvalescence trvá dodnes.

Ačkoliv střelcem byl básník, aktivista a písničkář Juraj Cintula, Fico z atentátu obvinil opozici. Cintula se ostatně netajil tím, že byl sympatizantem a voličem hnutí Progresívne Slovensko. Jeho předsedu Michala Šimečku Ficova strana SMER-SD, za podpory dalších svou koaličních partají, před pár dny odvolala, kvůli napojení neziskové organizace jeho rodiny na veřejné peníze, z postu místopředsedy Národní rady.

Autor: Jan Skala

Související

GYUjNcCXIAA1knt
Zahraniční

Poslankyni slovenského parlamentu vyhodili z jednání kvůli duhové samolepce

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Ficův atentátník chtěl ven vazby. Soudce naopak důvody rozšířil kvůli terorismu

Michal Šimečka
Zahraniční

Slovensko potírá opozici. Šimečka už není místopředsedou Národní rady

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění