úterý 13. května 2025

Na seznam prestižního gastronomického průvodce se dostalo nemocniční jídlo

Přestože nemocniční jídlo bývá většinou postrachem všech pacientů a mnohdy zaostává i za nechvalně proslulými školními jídelnami, jeden zdárný případ přeci jen v Evropě najdeme.

s_full__dJjLkqgkdFDRFcMun5MooEYpzpkiiHhvrBnf5N4c

Odborníky zajímala chuť, vůně, ale i složení jídel a jejich vyváženost.
Zdroj: Gault&Millau

  • Odborníky zajímala chuť, vůně, ale i složení jídel a jejich vyváženost.
  • Zdroj: Gault&Millau

Nemocnice v západní Belgii získala uznání prestižního francouzského průvodce restauracemi Gault&Millau za kvalitu jídla, které podává svým pacientům.

"Kromě lékařské péče považujeme za důležité poskytovat našim pacientům i kvalitní stravu, která se podílí na samotné léčbě a přispívá k lepší náladě,“ řekl Tino Gabriel, zástupce nemocnice.

Teplá jídla hodnotili odborníci podle chuti, vůně, textury i konzistence. Inspektoři se zaměřili také na teplotu, čerstvost a sezónnost použitých surovin. Zajímala je i samotná prezentace jídla.

V našich končinách zatím s takovou gastronomií v nemocnicích počítat nemůžeme. Málokteré zdravotnické zařízení se drží toho, že i strava léčí, a tak jídla vypadají často následovně.

Nemocniční strava

Autor: HT

Související

Snímek obrazovky 2025-05-09 v 12.41.45
Domácí

Nemocnice v Příbrami bude ekologičtější

den bez diety
Světové dny Jídlo

Den bez diety

32539543167_85acbae300_b
Zahraniční

Bolsonaro jde domů z nemocnice. Jeho stíhání však bude pokračovat i nadále

pálivé jídlo
Cestování

Kde se najíst na zahraniční dovolené