úterý 26. listopadu 2024

Na seznam prestižního gastronomického průvodce se dostalo nemocniční jídlo

Přestože nemocniční jídlo bývá většinou postrachem všech pacientů a mnohdy zaostává i za nechvalně proslulými školními jídelnami, jeden zdárný případ přeci jen v Evropě najdeme.

s_full__dJjLkqgkdFDRFcMun5MooEYpzpkiiHhvrBnf5N4c

Odborníky zajímala chuť, vůně, ale i složení jídel a jejich vyváženost.
Zdroj: Gault&Millau

  • Odborníky zajímala chuť, vůně, ale i složení jídel a jejich vyváženost.
  • Zdroj: Gault&Millau

Nemocnice v západní Belgii získala uznání prestižního francouzského průvodce restauracemi Gault&Millau za kvalitu jídla, které podává svým pacientům.

"Kromě lékařské péče považujeme za důležité poskytovat našim pacientům i kvalitní stravu, která se podílí na samotné léčbě a přispívá k lepší náladě,“ řekl Tino Gabriel, zástupce nemocnice.

Teplá jídla hodnotili odborníci podle chuti, vůně, textury i konzistence. Inspektoři se zaměřili také na teplotu, čerstvost a sezónnost použitých surovin. Zajímala je i samotná prezentace jídla.

V našich končinách zatím s takovou gastronomií v nemocnicích počítat nemůžeme. Málokteré zdravotnické zařízení se drží toho, že i strava léčí, a tak jídla vypadají často následovně.

Nemocniční strava

Autor: HT

Související

nemocnice
Domácí

Pardubický kraj ruší přes stovku akutních lůžek v nemocnicích

nemocnice
Domácí Zdraví

Novela zjednoduší praxi pro zdravotnické studenty a pomůže nemocnicím

zasněžená silnice
Zahraniční Počasí

Sněžení a mrazivé teploty zasáhly střední Evropu

cukrovka
Zahraniční Zdraví

Počet diabetiků se za 30 let zdvojnásobil. Evropa je stabilní, vzestup hlásí USA i Čína