neděle 19. ledna 2025

Na seznam prestižního gastronomického průvodce se dostalo nemocniční jídlo

Přestože nemocniční jídlo bývá většinou postrachem všech pacientů a mnohdy zaostává i za nechvalně proslulými školními jídelnami, jeden zdárný případ přeci jen v Evropě najdeme.

s_full__dJjLkqgkdFDRFcMun5MooEYpzpkiiHhvrBnf5N4c

Odborníky zajímala chuť, vůně, ale i složení jídel a jejich vyváženost.
Zdroj: Gault&Millau

  • Odborníky zajímala chuť, vůně, ale i složení jídel a jejich vyváženost.
  • Zdroj: Gault&Millau

Nemocnice v západní Belgii získala uznání prestižního francouzského průvodce restauracemi Gault&Millau za kvalitu jídla, které podává svým pacientům.

"Kromě lékařské péče považujeme za důležité poskytovat našim pacientům i kvalitní stravu, která se podílí na samotné léčbě a přispívá k lepší náladě,“ řekl Tino Gabriel, zástupce nemocnice.

Teplá jídla hodnotili odborníci podle chuti, vůně, textury i konzistence. Inspektoři se zaměřili také na teplotu, čerstvost a sezónnost použitých surovin. Zajímala je i samotná prezentace jídla.

V našich končinách zatím s takovou gastronomií v nemocnicích počítat nemůžeme. Málokteré zdravotnické zařízení se drží toho, že i strava léčí, a tak jídla vypadají často následovně.

Nemocniční strava

Autor: HT

Související

nemocnice
Domácí Zdraví

Nemocnice mají nedostatek infuzí

Policie ČR
Krimi

Útočníka z Plzně policisté obvinili z pokusu o vraždu. Hrozí mu 15 let

basis-boter-819x1024
Zahraniční Zajímavosti

Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují

Krevety v tempuře.
Světové dny Jídlo

Den tempury