neděle 8. září 2024

Na koho vyjde černý Petr? Tři týmy na chvostu dělí jediný bod

Zlín se střetne v přímém souboji s Budějovicemi, Karviná zkusí bodovat v Ďolíčku

Budou Karvinští slavit ve Vršovicích?

Budou Karvinští slavit ve Vršovicích?
Zdroj: profimedia

  • Budou Karvinští slavit ve Vršovicích?
  • Zdroj: profimedia

Skupina o záchranu nabízí samé trojky. Třetí kolo nadstavby, tři kola před koncem, tři týmy v klidovém módu, tři mužstva v podpalubí bojující o záchranu.

Z trojice klubů „za vodou“ je na tom nejlépe Bohemka (36 bodů), Pražany už záchranářské starosti nemusí trápit vůbec. Jablonec s Pardubicemi (oba 34) mají na 14. Budějovice tučný náskok sedmi bodů. Do baráže mohou spadnout jen teoreticky, na poslední sestupové místo ani to ne.

V trojici „pod vodou“ mají České Budějovice náskok jediného bodu (27) na 15. Karvinou (26) i 16. Zlín (26). Karviná může litovat ztráty pěti bodů v posledních minutách dvou předchozích duelů. S Jabloncem vedli 2:1, padli 2:3, s nejbližším konkurentem z města obuvi vedli dokonce 2:0, nakonec brali pouze bod. Oslabením je absence gólmanské jedničky Holce, který má svalové zranění.

A jak zahýbe s tabulkou třetí kolo? Nejsledovanější bude duel Zlína s Českými Budějovicemi, kde si týmy zahrají o průběžného černého Petra. Zlín má v posledních zápasech asi horší formu, pomoci by jim mohl fakt, že Budějovice získávají skoro všechny body jen na Střeleckém ostrově.

Ve Vršovicích se Karviná pokusí překvapit Klokany pohybující se v klidných vodách. Zisk bodu na půdě týmu, který má v sezóně zapsaný už 12 remíz, by nebyl překvapením.

Střet Jablonce s Pardubicemi rozlouskne, kdo si po třetím kole nadstavby definitivně odfrkne, že zůstává v nejvyšší soutěži.

Nadstavba - skupina o záchranu - 3. kolo:

Čt 16.5. 17.00 Bohemians - Karviná

Čt 16.5. 17.00 Jablonec - Pardubice

Čt 16.5. 19.30 Zlín - Č. Budějovice

Autor: Evžen Zavadil

Související

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii

Jiří Novotný
Fotbal

Bývalý úspěšný obránce Novotný rozšíří realizační tým Budějovic

Luis Suárez na tiskové konferenci
Fotbal

Suárez odehraje poslední zápas za uruguayskou reprezentaci