neděle 7. července 2024

Na karlovarský filmový festival se valí vlna kritiky

Obchodníci neberou platební karty, vstupenky nejsou k sehnání, ani když se do fronty postaví s několikahodinovým předstihem. Na festival se valí vlna kritiky.

GRnysW6WYAAiAll

Platí se jen v hotovosti, přepočet eur na koruny je značně nevýhodný.
Zdroj: X

  • Platí se jen v hotovosti, přepočet eur na koruny je značně nevýhodný.
  • Zdroj: X

Youtuber a producent Stanislav Hruška známý například svou StandaShow si na síti X postěžoval, co všechno ho letos na festivalu naštvalo. A přidala se řada lidí s podobnými zkušenostmi.

Nejvíc stížností je na rezervační systém. Rezervace je možná den předem v sedm hodin ráno přes mobilní aplikaci. Jenže po kliknutí na Rezervovat trvá nově až hodinu, než systém řekne, zda zájemce vstupenku získal. Do té doby není možné zarezervovat si lístky na jiné filmy. „Existují ještě další způsoby, jak se dostat na film. Třeba čekání ve frontě na volná místa. To vypadá tak, že film začíná ve 14 hodin. Tak dorazíte do fronty v 11 dopoledne, čekáte tři hodiny a pak vám stejně řeknou, že je plno. A můžete jít čekat na jiný film,“ popisuje Hruška s tím, že jeho kamarádka za dva dny vystála čtyři několikahodinové fronty a nedostala se na žádný film. „Priority festivalu jsou ale někde jinde a postupně se z celé akce stává velká party pro VIP. Škoda,“ dodává.

„Letos jsme čekali vždy jen před pokladnami pět dní za sebou od asi pěti ráno a na všechny filmy jsme se dostali. Konkrétně u Vln to bylo o fous, jinak ale nemůžu potvrdit, že by byly lístky nesehnatelné,“ komentoval jeho příspěvek jeden z uživatelů sítě X.

„Byl jsem asi před deseti lety naposledy. V 7:01 jsem žádné filmy nechytil a celkem po 18 hodinách ve frontách jsem viděl jeden film a naštvanej odjel domů,“ zní další komentář.

„Naprosto přesný popis aktuálního stavu. Jezdím na festival už skoro 20 let a musím bohužel souhlasit se vším, co jste napsal. Jen bych ještě dodal, že od smrti Evy Zaoralové nestojí za nic ani dramaturgická skladba filmu. Vážně zvažuji, ze příští rok po dlouhé době nepojedu,“ přidal se další komentující.

„Všichni milují tu lidovost a baťůžkáře. Nejvíc je milují ti, kteří do front nemusí. Festival je rozdělený na plebs a VIP už asi 20 let. Plebs si libuje v plebs aktivitách typu fronty, čekání a žebrání a VIP si libuje v pocitu nadřazenosti. Velký svět v malém,“ zní další reakce.

Související

GR0EuPTX0AAAVs6
Film a TV živě

Sledujte živě: Karlovarský festival končí. Hvězdy se řadí na červeném koberci

profimedia-0886898485
Film a TV

Hvězda snímků Hanební pancharti či Good Bye, Lenin! dorazila do Varů

Jiří_Mádl_(2022)_II
Film a TV

Mádl představí své Vlny, odvážné drama z doby, kdy ještě nebyl na světě

profimedia-0885360398
Film a TV

Karlovy Vary žijí filmem. Červený festivalový koberec přivítal své hvězdy