neděle 6. října 2024

Na jihu Čech je lékařská online pohotovost

S unikátním projektem, přišel jako první u nás Jihočeský kraj. Spouští totiž komunikační platformu, která umožní 24 hodin denně 7 dní v týdnu online pohotovostní službu.

lékař

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Lékaři budu od srpna prostřednictvím videohovorů poskytovat základní diagnózu pacientům, kteří by tak nemuseli k ošetření cestovat a vyhnuli by se čekání v ordinacích.

K dispozici budou dětem i dospělým praktičtí lékaři. Služba bude pro obyvatele s trvalým bydlištěm v Jihočeském kraji zdarma, a to v nepřetržitém provozu. Lékařské konzultace budou od 1. srpna na webových stránkách www.jihoceskapohotovost.cz. K využití služby boudou pacienti potřebovat počítač nebo chytrý telefon. Spojit s lékařem by se měli do 30 minut od zadání požadavku a rozhovor se uskuteční formou chatu nebo videohovoru.

Podle jihočeského hejtmana může být unikátní služba alternativou mezi pacientem a lékařem. Prostřednictvím moderních technologií bude možné posoudit a navrhnout pacientovi vhodný léčebný postup a zároveň vystavit eRecept. Odlehčit by se mělo také pohotovostním službám a urgentním příjmům jihočeských nemocnic.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Jihočeský kraj

Související

letohrádek Bellarie v Českém Krumlově
Domácí Foto

Krumlovský letohrádek Bellarie se znovu otevřel veřejnosti

391624528_871674981625744_1540059328017434299_n
Domácí

Fenomén Kuba. Dostal přes 30 tisíc preferenčních hlasů i bez koalice SPOLU

Vyhlídka u Tetína
Cestování

Češi se vrací k podzimním dovoleným doma

Nemocnice Písek
Domácí AI

Písecká nemocnice využívá umělou inteligenci k boji s infekcemi