středa 9. října 2024

Na hokejové střídačce NHL se poprvé objevila žena

V zámořské NHL došlo k přelomové události. Na zámořské střídačce se poprvé v historii objevila v roli asistenta trenéra žena. Jessica Campbellová se postavila na lavičku Seattlu.

Jessica Campbellová

Jessica Campbellová
Zdroj: Profimedia

  • Jessica Campbellová
  • Zdroj: Profimedia

Jessica Campbellová otevírá novou kapitolu zámořského hokeje. Dvaatřicetiletá bývalá hokejistka se stala asistentkou trenéra v týmu Seattle Kraken. Vicemistryně světa z roku 2015 měla premiéru v zápase proti St. Louis, ve kterém Krakeni podlehli Blues 2:3.

„Byl to pro mě normální den v práci, prostě rutina. Nechci snižovat věci, které dělám, protože se soustředím na daný úkol. Také ale vím, že právě soustředění mi umožnilo dostat se sem a budu v tom pokračovat. Takže se musím dál zaměřovat na to, na čem záleží nejvíc, což jsou kluci, tým a úspěch, který chceme. Na druhou stranu ten okamžik před zápasem a nástup na lavičku. Vážím si toho, protože chápu velikost a důležitost této chvíle,“ řekla po své premiéře Campbellová.

Při své premiéře se jí dostalo od fanoušků velké podpory. Na její první vystoupení se přišla podívat i její nejbližší rodina. Campbellová se v týmu zaměřuje na útočníky a přesilové hry společně s Davem Lowrym a Bobem Woodsem.

Campbellová trénovala německý národní tým na mistrovství světa v roce 2021, koučovala v AHL a vypracovala se až do nejlepší hokejové ligy světa. Její premiéra v NHL je pro všechny ženy v hokeji velká vzpruha.

Zdroj: nhl.com

Související

David Pastrňák s Matthew Tkachukem opět shodili rukavice
Hokej NHL

Pastrňák opět shodil rukavice

Jakub Vrána
Hokej NHL

Vrána si vybojoval místo u Capitals

Gólman Jiří Patera
Hokej NHL

Patera vydržel v Bostonu jen pět dní

Česká hokejová reprezentace
Hokej Karjala Cup

Hokejová reprezentace zahájí sezonu v Karlových Varech