neděle 29. září 2024

Na druhý úsek dálnice D35 vyjely auta

Z Časů do Ostrova mohou už jezdit motoristé po dálnici D35.

Druhý úsek dálnice D35 mezi obcemi Časy a Ostrov.

Druhý úsek dálnice D35 mezi obcemi Časy a Ostrov.
Zdroj: Pardubický kraj

  • Druhý úsek dálnice D35 mezi obcemi Časy a Ostrov.
  • Zdroj: Pardubický kraj

Před Vánoci se dočkali nadílky motoristé v Pardubickém kraji. Otevřel se druhý úsek dálnice D35, která by měla propojit Hradec Králové a Olomouc. Nově se zprovoznil 15 kilometrový úsek z Časů do Ostrova, tedy obcemi mezi Pardubicemi a Vysokým Mýtem.

Otevření druhého úseku dálnice D35 na území našeho kraje můžeme nepochybně nazvat předčasným vánočním dárkem pro všechny řidiče, kteří na tento moment a vůbec na dálnice D35 čekají desítky let. Jsem rád, že máme nyní v provozu úsek z Opatovic nad Labem až po Ostrov v délce přesahující 27 kilometrů. Díky tomu se výrazným způsobem zrychlí cestování z východní části našeho kraje a napojení na dálnici D35,“ uvedl hejtman pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD).

Nezbývá než doufat, že zahájení stavby dalších úseků bude brzy následovat. Jistě potěšující je, že se Ředitelství silnic a dálnic posunulo také v rámci úseků mimo náš kraj a v minulém týdnu získalo územní rozhodnutí pro 18 kilometrů dlouhý úsek ze Starého Města do Mohelnice, kde by se mělo začít stavět v roce 2025. Klíčové úseky pro náš region jsou však ty v okolí Vysokého Mýta a Litomyšle, což jsou města, která trpí tranzitní dopravou procházející přímo centrem obou měst. Doufám, že i tyto úseky budou brzy zahájené a bez komplikací dokončené,“ doplnil Netolický.

Autor: Šimon Mitro

Související

Ministr dopravy Martin Kupka
Domácí Auta

Stát zpřísní kontroly aut. Vznikne nový úřad

nehoda
Domácí

Za posledních 14 let došlo ke čtvrt milionu nehod nákladních vozidel

Parní vlak v Dolní Lipce.
Domácí Tipy na výlety

Dolní Lipka ožije parními vlaky

profimedia-0901600226
Domácí

Dašice mají hotový obchvat