Ten se zároveň stal symbolem nového projektu plzeňského pivovaru s názvem Kytky pro chmel, který představuje návrat k tradičním principům regenerativního zemědělství. „Do řádků mezi chmel jsme na vybraných chmelnicích vysázeli rostliny. Ty pomáhají vyživovat pole, zadržují v půdě vláhu a brání erozi. Opouštíme tak zažité způsoby, kdy je půda na podzim rozoraná a všechny živiny zmrznou, aby se pak do ní musely na jaře uměle dodávat. Jdeme na to podobně jako kdysi naše babičky a dědečkové. V těchto dnech květiny rozkvetly mnoha barvami. Až odkvetou, stanou se navíc i přirozenou pastvou pro ovce a půda tak získá další živiny,“ vysvětluje princip projektu manažer udržitelnosti pivovaru Ivan Tučník.
Projekt je unikátní i tím, že jde o vědecký výzkum, kdy se bude kondice chmele a jeho výnosy porovnávat s chmelnicemi o stejné ploše a ve stejných lokalitách, které využívají klasické způsoby zemědělství.