pátek 11. října 2024

Na české dálnice míří rychlé policejní Škodovky

Automobilka Škoda Auto předala Policii České republiky čtyřicet nových vozů značky Superb. Rychlé vozy vyjedou do akce v nejbližších dnech. Policejní hlídky je budou využívat hlavně na českých dálnicích.

policejní Škodovky

Nové policejní vozy
Zdroj: Škoda Auto

  • Nové policejní vozy
  • Zdroj: Škoda Auto

Automobilka ŠKODA AUTO uspěla ve výběrovém řízení policejního prezidia. Policejní Superby jsou dodávány ve speciálním provedení. Z nuly na 100 km/h zrychlí za 5,8 vteřiny a piráty silnic mohou prohánět maximální rychlostí až 250 km/h. Kromě běžné policejní techniky, jako jsou majáky nebo radiostanice, budou mít také vysokovýkonný kamerový systém na čtení registračních značek vpředu i vzadu jedoucích vozidel. Policisté tak okamžitě zkontrolují, zda má vůz uhrazený dálniční poplatek.

Mladoboleslavská automobilka je dlouholetým dodavatelem vozů pro tuzemské bezpečnostní složky. Od roku 1993 bylo českým policistům a Ministerstvu vnitra předáno více než 20 tisíc automobilů ŠKODA nejrůznějších modelů a specifikací – ať již speciálně upravených podle požadavků policejních sborů nebo v sériovém provedení. Kromě České republiky slouží vozy značky ŠKODA například také na Slovensku, v Rakousku, Velké Británii nebo v Izraeli.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Škoda Auto

Související

Police_cars_politibiler_Volkswagen_Passat_patruljebil_Mercedes-Benz_Vito_Fargernes_lensmannskontor_Jernbanevegen_Nord-Aurdal_Valdres_Norway_2017-03-27_IMG_2184
Zahraniční

Norští policisté budou znovu nosit zbraně. Zemi hrozí teroristické útoky

52085_big
Domácí

Zátah na severomoravském hejtmanství. Obvinění si vyslechl i bývalý náměstek

GZJwXkEXgAAFwVp
Zahraniční

Gretu Thunberg znovu sebrali. Tentokrát na demonstraci proti uhlí v Bruselu

GZEHHHmXQAADbwO
Zahraniční

V hlavním městě Pákistánu policie bojuje s demonstranty, na severu útočí islamisté