sobota 28. září 2024

Na Američany bez Fleka, zato s novým prvním útokem

České hokejové reprezentanty čeká dnes večer zatím nejdůležitější zápas šampionátu, čtvrtfinálový duel s Američany. V sestavě se neobjeví Jakub Flek, který leží s horečkou.

Jakub Flek do utkání nenastoupí

Jakub Flek do utkání nenastoupí
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Flek do utkání nenastoupí
  • Zdroj: Profimedia

Čeští hokejisté dnes ve čtvrtfinále vyzvou Spojené státy americké. Trenéři českého týmu udělali před důležitým zápasem několik změn. V sestavě bude chybět útočník Jakub Flek, který v noci onemocněl. Zatím nejrychlejšího bruslaře šampionátu bude muset ve čtvrté lajně nahradit někdo z trojice Voženílek, Stránský, Kondelík.

„Bohužel Kuba Flek onemocněl dneska v noci, moc toho nenaspal, měl teploty, měl horečky, takže s velkou pravděpodobností nenastoupí. Bylo to teď těsně před tréninkem, kdy jsme se to dozvěděli, takže změny musíme udělat, a ještě se o tom pobavíme,“ sdělil po rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous. „Varianty tam jsou vždycky, pobavíme se o tom. Máme všechny hráče připravené do zápasu, takže věřím, že si s tím poradíme,“ dodal.

David Pastrňák s Pavlem Zachou nastoupili v utkání proti Kanadě s Romanem Červenkou. Na středečním tréninku ale bostonská dvojice kroužila s Ondřejem Palátem, dá se tedy předpokládat, že nastoupí právě s ním.

„Duo zůstane spolu, ale je možné, že tam dáme jiné křídlo,“ nechtěl prozradit více Kalous.

Spojené státy americké nasbíraly ve skupině šestnáct bodů, tedy stejný počet jako čeští hokejisté. Američané prohráli jen s neporaženým Švédskem a se Slovenskem v prodloužení. Večer můžeme očekávat vyrovnanou bitvu, kterou rozhodnou nevynucené chyby.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

profimedia-0901817388
Domácí

Lipavský v pondělí podá rezignaci. Končí u Pirátů, ve vládě možná bude pokračovat

profimedia-0912513618
Zahraniční

Na Floridu a Georgii udeřil hurikán Helene. Tamní úřady hlásí první oběti

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

profimedia-0681865792
Zahraniční

Rána pro demokraty. Starosta New Yorku je obžalovaný z financování kampaně