pátek 5. července 2024

Myslivec s termovizí zabil člověka, když hledal postřeleného divočáka

Šestileté vězení hrozí 44letému myslivci, který loni v listopadu zabil rybáře. Spletl si ho s postřeleným divokým prasetem.

ViewImage (22)

Místo činu.
Zdroj: PČR

  • Místo činu.
  • Zdroj: PČR

Tragédie se odehrála v Ostravě-Petřkovicích na břehu slepého ramene řeky Odry. Dvojice myslivců si tam vyšla postřílet divočáky. „Za použití termovizních dalekohledů několik divočáků nalezli, sledovali jejich pohyb a po domluvě zastřelili na místě dva divočáky a třetího postřelili. Ten z místa utekl, proto se oba muži rozhodli jíž zraněné zvíře hledat a takzvaně jej dostřelit,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Když prohledávali okolí, uviděl jeden z nich přes termovizní dalekohled u země ležící objekt. Byl údajně přesvědčený, že se jedná o raněné prase, a proto z obavy z možného napadení vystřelil. Když s kolegou zjistili, že střílel po člověku, zavolal tísňovou linku, 52letému rybáři už ale nedokázali lékaři zachránit život.

Kriminalisté nechali prozkoumat zbraně myslivců, vyžádali si odborná vyjádření a řešili i to, zda měl zabitý muž povolení k rybolovu. „Prověřováním se však ukázalo, že žádné povolení k lovu ryb v dané lokalitě neměl. U obou myslivců se potvrdilo, že tito byli řádnými držiteli povolenky k lovu v honitbě,“ doplnila mluvčí.

44letého myslivce obvinila policie z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě odsouzení mu hrozí pobyt za mřížemi až na šest let.

Související

members-of-the-serbian-special-anti-terrorism-unit-01bd1b-1024
Zahraniční

Policistu v Bělehradu zasáhl šíp. Sám pak islámského teroristu zastřelil

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

5S7A2284
Domácí

Sanace hořící heřmanické haldy v Ostravě potrvá deset let

Bazaly v roce 2010, kdy se jejich sláva rychle chýlila ke konci.
Domácí

Vrátí se Baník na Bazaly? Kritizovaný odkup stadionu dostává logický rozměr