čtvrtek 19. září 2024

Myslivci policistům „nenadýchali“

Jihomoravští policisté vyrazili jako každoročně na kontroly honů, které jsou v plném proudu. Výsledky jsou zatím příznivé. Muži zákona žádné pochybení nezjistili.

posed-ilustrační foto

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Podzimní měsíce jsou každoročně obdobím hlavní myslivecké sezóny. V listopadu proto policisté zahájili kontroly myslivců na honech zvěře, které pořádají myslivecká sdružení.

Kontrolovali jsme jak doklady-zbrojní průkazy a průkazy zbraní, lovecké lístky a povinné pojištění odpovědnosti za případnou škodu způsobenou během výkonu práva myslivosti, tak i správné zabezpečení zbraní a jejich technický stav. Vzhledem k tomu, že účastníci honů na veřejnosti manipulují se zbraní a střelivem, má každý z nich povinnost podrobit se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu,“ řekla pro Minutové zprávy policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Během této podzimní sezóny zkontrolovali policisté na jižní Moravě na 200 myslivců a všichni prošli kontrolami bez problémů – žádné pochybení policisté nezjistili. Nikdo z účastníků nebyl během kontrol pod vlivem alkoholu. Kontroly honů budou dál pokračovat.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

GXimWXyXUAAXeV_
Domácí

Voda z Jeseníků dorazila na Olomoucko. Část Litovle je pod vodou

povodně 2002
Domácí Aktualizujeme

Hladiny toků hlásí první a druhý povodňový stupeň, na Šumavě sněžilo

jimi-hendrix-2265370_1280
Hudba

Den, kdy Hendrix vystoupil naposledy. Do konce života mu tehdy zbývalo 12 dnů