pondělí 16. září 2024

Muži hrozí za vraždu otce a pokus zabít matku výjimečný trest

Tragický případ se odehrál minulý čtvrtek v Tovačově na Přerovsku. 30letý muž zaútočil nožem na své rodiče. 56letý otec nepřežil, o rok mladší matka se snažila zranění před policií a záchrankou skrýt. Spekuluje se, že útočník byl závislý na pervitinu.

vrazda-Kostelec-1

Ilustrační foto.
Zdroj: PČR

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PČR

Když policisté přijeli do bytu v Tovačově, našli tam vážně zraněného 56letého muže, kterému se zdravotníci snažili zachránit život. Neúspěšně. Na místě také zadrželi třicetiletého syna zemřelého a přivolali na místo krajské kriminalisty, kteří si případ převzali.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že se muž pohádal s otcem a pak s nožem v ruce agresivně napadl oba rodiče. „Matka svá zranění před zdravotníky i policisty úmyslně zatajila a skrývala. Na její poranění se přišlo až později a kriminalisté jí přivolali lékařskou pomoc. Útočník nebyl pod vlivem alkoholu, zda jednal pod vlivem jiné návykové látky, potvrdí až výsledky rozboru krve,“ řekl Minutovým zprávám policejní mluvčí Libor Hejtman. Motivem činu byly patrně rodinné spory v kombinaci s psychickými problémy zadrženého.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže za mříže. Obviněnému hrozí za zvlášť závažný zločin až výjimečný trest.

Lidé spekulují o tom, že útočník byl závislý na pervitinu.

Související

zbraň
Krimi

Sedmičlenná rodina v Jihoafrické republice byla povražděna při sledování televize

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

profimedia-0888702726
Krimi

Vrah 14letého chlapce bude sedět 18 let, potvrdil Vrchní soud

profimedia-0864935513
Krimi

Tvrdé tresty za rozřezání oběti platí. Odvolací soud rozsudky nezmírnil