sobota 27. července 2024

Muž se vydával za policistu, seniorovi ukradl trezor s více než milionem korun

Seniora okradl falešný policista. Na návštěvě mu ukradl trezor s více než jedním milionem korun.

Ukradený trezor

Ukradený trezor
Zdroj: Policie ČR

  • Ukradený trezor
  • Zdroj: Policie ČR

Kriminalisté z Chomutovska odhalili identitu 44letého muže, který se vydával za policistu a připravil téměř 80letého seniora o majetek v hodnotě 1,5 milionu korun. Zloděj se na krádež připravoval. V panelovém domě, kde senior bydlí, byl lupič pár dní předem na „obhlídce“ v doprovodu dalšího, zatím neznámého muže. Oba byli oblečení jako policisté, za které se také vydávali. Pod smyšlenou záminkou se na důchodce vyptávali sousedů.

O pár dní později se do paneláku vrátil pouze jeden z nich, opět v přestrojení za policistu. Tentokrát se pomocí vymyšleného důvodu vetřel přímo do bytu seniora, jehož přesvědčil, že je policistou. Poté s ním diskutoval a v průběhu „návštěvy“ využil jeho nepozornosti, sebral trezor a utekl.

V trezoru byla finanční hotovost ve výši 1,3 milionu korun, několik tisíc euro, zlato a další věci. Rozsáhlé vyšetřování kriminalistů vedlo k identifikaci hlavního podezřelého, který byl 44letý recidivista, propuštěný z vězení před rokem.

Zadržení muže a domovní prohlídka v jeho bydlišti v Praze poskytly důkazy potvrzující jeho účast na činu. Nedaleko místa krádeže byl nalezen odcizený trezor, již prázdný. Vyšetřovatel obvinil muže z krádeže a přisvojení si pravomoci úřadu. V případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Policie ČR

Související

kanystr
Krimi

Ukradl 13 tisíc litrů nafty. Hrozí mu pět let

Vypouštění syslů na Odolickém vrchu.
Domácí Fauna

Na sysly mohou turisté narazit na Odolickém vrchu

plzen-pozar-pneuamtiky-dum-hasici
Krimi

Policie požár šetří jako obecné ohrožení. Tři hasiči skončili v nemocnici

ViewImage
Krimi

Muž z Ostravy měl doma arzenál, i když přišel o zbrojní průkaz před deseti lety