sobota 5. října 2024

Muž poštval na soka rozzuřeného psa

Jihočeští policisté stíhají čtyřicetiletého muže. Až tři roky vězení mu hrozí za to, že na muže, se kterým se nepohodl, poštval svého psa. Rotvajler muže zranil.

rotvajler

rotvajler
Zdroj: Pixabay

  • rotvajler
  • Zdroj: Pixabay

Podezřelý muž má na krku podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Incident se odehrál v malé obci na Jindřichohradecku.

Mezi čtyřicetiletým a sedmapadesátiletým mužem došlo ke slovní rozepři, po které mladší muž poštval svého rotvajlera povelem „Vem si ho!“ na poškozeného, kterého pes kousl do holeně. Potom ho podezřelý muž povalil na zem a bránil mu v pohybu. Při tomto se pes staršímu muži zakousl do levé nohy a ruky. Poškozenému se pak podařilo vysmeknout, vstát ze země a udeřit útočníka pěstí do obličeje,“ popisuje případ policejní mluvčí Věra Mžiková.

Útok pak ještě pokračoval. Muž znovu poslal svého psa na poškozeného a ten se mu opět zakousl do nohy. Starší z mužů si ze šarvátky odnesl tržnou ránu na lýtku, odřeniny a modřiny na ruce, které si vyžádaly lékařské ošetření a následnou dvacetidenní pracovní neschopnost. Majiteli psa hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

GZEHHHmXQAADbwO
Zahraniční

V hlavním městě Pákistánu policie bojuje s demonstranty, na severu útočí islamisté

profimedia-0915106485
Zahraniční

Útok na izraelskou ambasádu v Kodani mají na svědomí teenageři ze Švédska

profimedia-0915657702
Zahraniční

Vyřizování účtů nebo náhodný masakr? Po střelbě v baru zůstal jeden mrtvý

GY31MdwWAAAMPiB
Zahraniční

Protiizraelské nálady v Evropě sílí. Kodaň a Stockholm hlásí útoky na ambasády