Rybáři chovají za pomocí dlouhých provazů nebo kůlů různé druhy mušlí. Ty v sobě nemají žádný nechtěný písek z mořského dna, neobsahují bakterie a organický odpad. Naopak mají víc masa a jsou prý šťavnaté a chutnější.
Celý proces začíná pověšením lan nebo kůlů do moře, kde se zanedlouho usadí mladé mušle. Poté rybáři lana omotají sítí, a to jednak proto aby moře mušle neodplavilo, ale také proto, aby se s k nim nedostal žádný predátor jako je například krab. Mušle poté v mořské vodě rostou a krmí filtrováním mořské vody. Po roce roce až dvou letech jsou připravené ke sklizni. Lana rybáři jednoduše z moře vytáhnout a zpracují. Nedochází tak k ničení mořského dna.
Mussel farming on poles - nature's filter feeders growing fresh from the sea. pic.twitter.com/vfM7so2K0c
— Dieudonne HARAGIRIMANA (@diharagirimana) December 1, 2025