neděle 8. září 2024

Musk na své sociální síti X povolil porno

Sociální síť X, dříve známá jako Twitter, aktualizovala pravidla a nově povoluje sdílení obsahu s obsahujícím nahotu a sexuální chování.

profimedia-0878467776

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Profimedia

Uživatelé, kteří pravidelně sdílí obsah pro dospělé (NSFW) musí označit snímky a videa za citlivé. Pravidla X platí pro veškerý dospělý obsah, ať už jde o umělou inteligenci, videa, fotografie nebo animace. Uživatelé mladší 18 let nebo ti, kteří nezadali datum narození, nemohou NSFW obsah vidět. X také samo bude odhalovat a označovat nevhodný obsah.

Ještě před touto změnou byl obsah pro dospělé na X dostupný, nyní je však oficiálně povolený. Spekuluje se, že nová politika kolem NSFW na X může souviset s plánem na zvýšení příjmů platformy, které od převzetí Twitteru Muskem klesají.

Přestože X zpřísňuje pravidla, boj s porušováním zásad nebude snadný. Již dříve se na X objevily explicitní obrázky Taylor Swift generované umělou inteligencí a platforma je nedokázala okamžitě zastavit. Ostatní platformy jako Tumblr bojovaly s NSFW obsahem zákazy a omezeními, což často vedlo k poklesu uživatelů. X bude muset najít účinný nástroj na boj s nežádoucím obsahem, aby si udržel uživatele a ochránil nezletilé.

Autor: Šimon Mitro

Související

Elon Musk
Zahraniční

Boj Elona Muska s Brazílií pokračuje. Úřady chystají nové sankce pro Starlink

TechCrunch_Disrupt_Europe_Berlin_2013_(10537067163)
Zahraniční

Šéf Telegramu Pavel Durov vyšel z vazby. Francii však opustit nesmí

Cristiano Ronaldo ve videu na svém youtubovém kanálu UR · Cristiano
Zahraniční Zajímavosti

Cristiano Ronaldo přidal další světový rekord do své sbírky. Kraluje YouTube

profimedia-0753774105
Zahraniční Technologie

Jižní Korea bojuje s vlnou digitálních sexuálních zločinů