pondělí 13. května 2024

Musk chce zpoplatnit Twitter pro všechny uživatele

Síť X, dříve Twitter, by již nemusela být zdarma. Elon Musk oznámil zpoplatnění pro všechny.

profimedia-0806098311

Elon Musk na návštěvě Turecka (17. 9. 2023)
Zdroj: Profimedia

  • Elon Musk na návštěvě Turecka (17. 9. 2023)
  • Zdroj: Profimedia

Elon Musk oznámil, že zvažuje zpoplatnění přístupu k síti X (přejmenovaný Twitter) pro všechny uživatele. Ve svém rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu miliardář uvedl, že zpoplatnění je jediným způsobem, jak se ubránit botům, které se šíří po síti. „Přecházíme k malému měsíčnímu poplatku za používání systému,“ řekl šéf společností Tesla a SpaceX. Není ovšem jasné, zda šlo pouze o okamžitý komentář nebo o naznačení budoucích plánů, které ještě nebyly oficiálně oznámeny.

Od loňského převzetí Twitteru se Musk snažil motivovat uživatele, aby platili za vylepšenou službu, která se nyní nazývá X Premium. Díky předplatnému uživatelé získají více funkcí, jako jsou delší příspěvky a vyšší viditelnost na platformě.

Vytvoření bota stojí zlomek centu,“ uvedl Musk. „Ale pokud někdo musí zaplatit několik dolarů nebo nějakou malou částku, za jeden účet, tak by botů razantně ubylo.“ X Premium v současnosti stojí 8 dolarů měsíčně (cca 183 Kč) v USA. Ceny se v jednotlivých zemích liší. V Česku měsíční předplatné aktuálně stojí 216,59 korun.

Musk dále uvedl, že se zabývá levnější alternativou pro uživatele. „Ve skutečnosti přijdeme s nižší cenovou hladinou. Chceme, aby to byla jen opravdu malá částka,“ řekl. „Jde o jedinou obranu proti rozsáhlým armádám botů,“ dodal Musk. Největší rizikem pro Muska je fakt, že zpoplatněním platformy může ztratit velkou část svých uživatelů, čímž by se snížily příjmy z reklamy. Aktuálně má Twitter necelých 354 milionů uživatelů po celém světě.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: BBC

Související

Taylor Swift
Hudba Sociální sítě

Hudba Taylor Swift je opět na TikToku

406326659_1700425100422345_7889982957713546924_n
Domácí

Novotný nastavil novou mez sprostoty. Zaútočil na Slováčka i nemocnou dceru

Elon Musk s čínským premiérem Li Čchiangem
Zahraniční

Musk se setkal s čínským premiérem

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou