pátek 3. května 2024

Musíme podat bezchybný výkon, říká Trpišovský před zápasem v Miláně

Fotbalisty pražské Slavie čeká v Evropské lize těžké osmifinálové utkání s italským AC Milán.

Jindřich Trpišovský ví, že ho nečeká lehké utkání.

Jindřich Trpišovský ví, že ho nečeká lehké utkání.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Jindřich Trpišovský ví, že ho nečeká lehké utkání.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Evropská liga vstupuje do osmifinále a to znamená, že do vyřazovacích bojů promluví také týmy, které na podzim ve skupině skončily na prvních dvou místech. Mezi nimi také pražská Slavia, které los přiřkl těžkého soupeře v podobě AC Milán.

Aktuálně třetí celek Serie A si o víkendu připsal cennou výhru 1:0 nad Laziem a udržuje si kontakt s čelem tabulky, které vévodí druhý velkoklub ze stejného města Inter Milán. Trenér Stefano Pioli proti Slavii nejspíš pošle to nejlepší, co má, včetně hvězdného Girouda na hrotu, aby si na domácím hřišti vytvořil pokud možno náskok do odvety v Edenu.

Že jeho svěřence nečeká lehký zápas, dobře ví i trenér Pražanů Jindřich Trpišovský: „AC Milán je prostě komplexní tým, a my musíme podat stejný výkon, jako když jsme sem přijeli minule, abychom mohli pomýšlet na úspěch – perfektní defenziva a snažit se aktivně hrát na míči, nabízet se a nedostat se pod tlak. Čím víc bude AC na míči, tím víc nám bude hrozit nebezpečí,“ připomněl Trpišovský remízu s Interem, kterou na stadionu, jenž oba celky sdílí, zaznamenal v roce 2019.

Důležité úvodní utkání Slavie s AC Milán, ke kterému měly odcestovat až čtyři tisíce českých fanoušků, vypukne ve čtvrtek od 21:00 v přímém přenosu kanálu Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

Thomas Tuchel.
Fotbal

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok