úterý 22. října 2024

Musel to být zkrat. Byl to vyrovnaný člověk, tvrdí okolí o vraždícím primáři

Před včerejškem by nikdo z jeho okolí neřekl, že primář interny Domažlické nemocnice skončí jako brutální vrah. Tomu nyní může hrozit až výjimečný trest.

879e9334-e7ea-4b8d-9ba1-7a45ab255d44

Primář interny i vraždící monstrum. To je od včerejška Vojtěch Česák, mezi kolegy uznávaný odborník.
Zdroj: Facebook/Domažlická nemocnice

  • Primář interny i vraždící monstrum. To je od včerejška Vojtěch Česák, mezi kolegy uznávaný odborník.
  • Zdroj: Facebook/Domažlická nemocnice

Brutální případ, v němž se primář interny Domažlické nemocnice změnil ve vraždící monstrum, otřásl Českem. Přitom Vojtěch Česák byl svému okolí známý jako vyrovnaný člověk, který nevykazoval žádné známky agresivního chování. Lidé, kteří jej znali, se shodují na tom, že za jeho nevysvětlitelným jednáním musel být okamžitý zkrat, který však stál život 29leté lékařky z plzeňské Fakultní nemocnice. Tam také 40letý Česák dříve pracoval, teprve před nedávnem odešel převzít primariát do Domažlic. "Znal jsem ho jako normálního spořádaného člověka, který vedl běžný rodinný život. Pracoval i na urgentním příjmu, kde by psychicky narušený člověk dělat nemohl. To, co se stalo, je obrovský šok," řekl Minutovým zprávám zdroj z primářova okolí.

Co přesně Česáka vedlo k jeho hrůznému činu, se zatím neví. Jisté je, že v neděli v podvečer nejprve brutálně znásilnil ženu v Třemošné na severním Plzeňsku, kterou se pak pokusil uškrtit tím, že jí svázal do kozelce a z místa činu ujel. Ženě se podařilo z provazů dostat a zavolala policii.

To však pachatel už byl v bytě své kolegyně z plzeňské nemocnice. Po jeho návštěvě zůstala brutálně ubodaná a sekerou umlácená žena ležet na podlaze svého bytu v plzeňské čtvrti Vinice a na místě Česák s podřezanými žílami. Zranění, která si sám způsobil, však nemohla jeho život ohrozit. Pachatel proto skončil v rukách policie. Zda poputuje do vazby, zatím není jasné. Každopádně mu za oba činy mu hrozí výjimečný trest.

Autor: Jan Skala

Související

464010830_18123760465382441_2121167009039945656_n
Krimi

Rozzuřený stařík vraždil na Tachovsku kvůli banalitě

Policie ČR
Krimi

Krvavá noc v Plzni. Primář prý zabil mladou lékařku, další ženu zranil

GaQrESiWYAAYlA1
Zahraniční

Napětí v Mosambiku stoupá. Po volbách zavraždili dva představitele opozice

5normal
Domácí

Plzeň má babybox nové generace, ten původní sloužil od roku 2011