Například v Jižní Africe si lidé o vánočních svátcích pochutnávají na červech, konkrétně housenkách, které jsou důležitým zdrojem bílkovin. Tyto delikatesy se připravují různými způsoby – některé se konzervují dlouho před Vánocemi, jiné se suší nebo smaží.
Japonci si na Vánoce s nadšením objednávají jídla z fastfoodu nebo kuře už několik týdnů před svátky a restaurace nabízejí speciální balíčky včetně alkoholu a obsluhy.
V Grónsku jsou ale opravdoví fajnšmekři. Zabijí totiž tuleně a naplní ho mrtvými ptáky a tukem a pak ho zašijí. Tato "konzerva" se uchovává na chladném místě po dobu tří až 18 měsíců a pak hurá na štědrovečerní stůl!
V Norsku se zase podává pečená ovčí hlava. Hlavy se solí, suší, udí nebo vaří a servírují se s bramborovou kaší. Mozek někteří strávníci dokonce jedí lžící. Kdybyste si chtěli zkusit ovčí hlavu uvařit, ve videu pod článkem najdete recept.