pátek 17. května 2024

Mötley Crüe otevřeli virtuální muzeum. Návštěvníky provede divokou minulostí

Nejdivočejší kapela všech dob, američtí Mötley Crüe, otevřeli ve virtuálním prostoru vlastní muzeum. To návštěvníky provede jedním z nejznámějších příběhů hudební historie.

motley-crue-75d9cd64440942dc86bf81894a0cca0b

Mötley Crüe ve své klasické sestavě. Zleva: Nikki Sixx, Vince Neil, Mick Mars, Tommy Lee.
Zdroj: Facebook

  • Mötley Crüe ve své klasické sestavě. Zleva: Nikki Sixx, Vince Neil, Mick Mars, Tommy Lee.
  • Zdroj: Facebook

Debaty o tom, která z rockových kapel platí za největší divočáky, už dávno skončily. Tento post totiž už před vice než dvaceti lety, kdy vyšla jejich biografie The Dirt, připadl americkým Mötley Crue. Vlastní příběh už samotné Mötley Crüe dávno přerostl, když se stal i námětem pro velmi úspěšný film The Dirt. Ten nyní slouží také jako základ nově otevřeného virtuálního muzea, do kterého fanoušci mohou nahlédnout na stránkách crueseum.com

Právě zde se návštěvníci dozví o skandálech, které kapelu provázely. O tragické dopravní nehodě, kterou způsobil opilý zpěvák Vince Neil a zemřel při ní jeho spolujezdec, bubeník Hanoi Rocks Razzle, o smrti Neilovy dcery Skylar, či o takřka fatálním předávkování basisty Nikkiho Sixxe, kdy byl pět minut prohlášený za mrtvého. Své místo v historii kapely mají také milostné avantýry bubeníka Tommyho Lee s herečkami Heather Locklear a Pamelou Anderson, stejně jako pozice nebohého kytaristy Micka Marse, který pro své vleklé zdravotní potíže byl dlouholetým otloukánkem mladších spoluhráčů.

Samotní Mötley Crüe, kteří se v posledních letech triumfálně vrátili na pódium, chystají na letošek vydání nové desky. Ta bude první, na níž se představí Marsův nástupce, kytarista John 5, jenž dříve hrával s Robem Zombiem, Davidem Lee Rothem nebo Marilynem Mansonem.

Autor: Jan Skala

Související

Panamský průplav v roce 1915
Zahraniční Výročí

Před 120 lety se začal stavět Panamský průplav

profimedia-0869487605
Zahraniční Zajímavosti

Archeologové odhalili podobu neandrtálkyně, která zemřela před 75 tisíci lety

image150
Domácí

Plzeňská zoo přišla o tank, přestěhuje se do nového Pattonova muzea

79b04766c2529e541256bd6e97be16b4
Hudba

Lemmyho ostatky skončí ve svatyni všech rockerů, v losangeleském baru Rainbow