sobota 6. července 2024

Most nikoho půjde přes víkend k zemi. Léta se k němu nikdo nehlásí

Od příštího týdne nebude po mostu přes D1 u Kamenice na Jihlavsku ani památky. Stavbu, která nikomu nepatří, nechají silničáři zbourat kvůli havarijnímu stavu.

most.2e16d0ba.fill-736x414

Most, kterými nikomu nepatří, zmizí ze světa.
Zdroj: mapy.cz

  • Most, kterými nikomu nepatří, zmizí ze světa.
  • Zdroj: mapy.cz

Dlouhodobý byrokratický proces, při němž se léta pátralo po vlastníkovi mostu přes dálnici D1 u Kamenice na Jihlavsku, je u konce. Už loni padlo rozhodnutí o jeho demolici. K té dojde o nadcházejícím víkendu. Ředitelství silnic a dálnic proto avizuje, že od pátečního večera do pondělního časného rána bude provoz na D1 svedený do jednoho pruhu ve směru na Prahu a do jednoho ve směru na Brno. V noci ze soboty na neděli se musí počítat s plnou uzavírkou.

ŘSD se s ministerstvem dopravy shodlo na tom, že demolice mostu z konce sedmdesátých let je nevyhnutelná, protože je v zásadě neopravitelný. V minulosti jej využívali zejména zemědělci pro převoz své techniky přes dálnici, tomuto účelu už rozhodně ale sloužit nemůže, stejně jako žádnému jinému silničnímu zatížení.

Opravy, které mohly most ještě před lety zachránit, se nepodařilo realizovat zejména kvůli tomu, že nebyl jasný jeho majitel. Nehlásili se k němu silničáři, ani městys Kamenice, na jehož katastru leží.

Autor: Jan Skala

Související

Mladá_Boleslav_hlavní_nádraží_(01)
Domácí

Paradox v Mladé Boleslavi. Nádraží mají bourat, přesto dostalo nové hodiny

Mládě levharta perského ze Zoo Jihlava.
Ostatní Fauna

Šedivé levharťátko se narodilo v Jihlavě

most
Domácí

S půlročním zpožděním končí oprava první poloviny Ševčíkova mostu v Brně

hilsneriada1
Domácí

Stále vinen! Případ Leopolda Hilsnera se po 125 letech otevírat nebude