pondělí 29. dubna 2024

Moravskoslezský kraj navštívilo více turistů než před covidem

Více lidí než před covidem. Moravskoslezský kraj slaví rekordní zájem turistů.

Lysá hora v Beskydech

Lysá hora v Beskydech
Zdroj: Moravskoslezský kraj

  • Lysá hora v Beskydech
  • Zdroj: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj zaznamenal v loňském roce historickou návštěvnost, která překonala dosavadní rekordy z roku 2019. Celkem se do kraje dostavilo a ubytovalo jeden milion a 58 tisíc turistů, což je nárůst o 4,6 procenta. Kraj plánuje posílení cykloturistiky a vylepšení cyklistického propojení v regionu. Kraj také pokračuje v instalaci vyhlídkových mol na vodních nádržích.

Od letošní sezóny mohou lidé navštívit i nová místa na Technotrase, která propojuje technické a industriální skvosty našeho regionu. Stezku jsme rozšířili o nové partnery, nově je součástí Technotrasy Futureum v ostravských Dolních Vítkovicích, Stříbrný důl v Horním Městě, Mendelův dům ve Vražném, Imaginárium břidlice ve Vítkově a také Pivovar Koníček ve Vojkovicích. Podrobnosti lidé najdou na stránkách Technotrasy,“ zmínil jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

Statistiky za poslední kvartál loňského roku ukazují stabilní návštěvnost kraje. Nejvíce lidí se vydalo do Beskyd a do Ostravy. Zaznamenán byl i výrazný nárůst návštěvnosti turistické oblasti Poodří o 35 procent, což ukazuje na rostoucí zájem o různorodé destinace v kraji.

Autor: Šimon Mitro

Související

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

DSC_8726_.jpg
Tenis

V Ostravě postupuje jen Kolář

turistická značka
Domácí Výročí

Klub českých turistů oslaví 135 let od vyznačení první turistické trasy