čtvrtek 19. září 2024

Mladí hokejisté porazili i Finy a ovládli skupinu

Český tým do 18 let je zatím na Hlinka Gretzky Cupu neomylný. Češi porazili Finy 4:1 a ze skupiny postupují z prvního místa. V semifinále narazí na tým Švédska.

Češi v utkání s Finy

Češi v utkání s Finy
Zdroj: ceskyhokej.cz

  • Češi v utkání s Finy
  • Zdroj: ceskyhokej.cz

Čeští hokejisté si na turnaji v Edmontonu zatím vedou skvěle. Vyhráli všechny tři skupinové zápasy a suverénně vyhráli skupinu B.

V utkání proti Finsku byl hned v úvodních vteřinách vyloučen na čtyři minuty český kapitán Tomáš Poletín, který měl svou hůl nebezpečně vysoko. První třetina se nesla v unaveném duchu a do šaten se šlo bez branek.

Ve druhé třetině už padaly góly. Vojtěch Čihař ve 27. minutě krásně namazal českému kapitánovi, který už měl snadnou práci a uklidil puk do prázdné branky. O dvě minuty později bylo ještě veseleji. Vít Záhejský s Davidem Hrubým se dostali do šance., kdy jim stál v cestě už jen finský gólman. Ten neměl proti českým hráčům šanci a Češi po čtyřiceti minutách vedli 2:0.

V poslední třetině přidali čeští mladíci další dva góly a bylo jasné, že Češi postoupí ze skupiny z prvního místa. Kaňkou na kráse byl jen gól finského týmu do branky Ondřeje Štěbetáka šest minut před koncem.

Finsko – Česko 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 54. Vanhanen (Joki) – 27. Poletín (Čihař, Pavlík), 29. Hrubý (Záhejský, Fasner), 48. Švančara (Malínek), 48. Novotný (Benák, Záhejský)

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra